Η ΕΕ απαντά στον Τραμπ και επιβάλλει δασμούς-αντίποινα σε αμερικανικά προϊόντα

Η ΕΕ απαντά στον Τραμπ και επιβάλλει δασμούς-αντίποινα σε αμερικανικά προϊόντα

Μετά τον Καναδά και το Μεξικό, η ΕΕ απαντά στον Ντόναλντ Τραμπ χαρακτηρίζοντας την επιβολή δασμών σε ευρωπαϊκά προϊόντα ως «παράνομη» 

port
Με δασμούς – αντίποινα ύψους 2,8 δισ ευρώ σε αμερικανικά προϊόντα απάντησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να επιβάλει δασμούς στο χάλυβα και το αλουμίνιο που εισάγεται από την Ευρώπη.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενημερώνοντας σχετικά τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου, στο πλαίσιο των κανόνων του διεθνούς εμπορίου, για την εφαρμογή των δασμών εξισορρόπησης, συμπεριέλαβε στη σχετική λίστα εκατοντάδες αμερικανικά προϊόντα, όπως έτοιμα ενδύματα, προϊόντα από σίδηρο και ατσάλι, μοτοσυκλέτες, αλκοολούχα ποτά, προϊόντα καπνού κ.α.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε συνεννόηση με τα κράτη – μέλη της ΕΕ αναμένεται να θέσει σε πλήρη εφαρμογή τα εμπορικά αντίμετρα στις αρχές Ιουλίου, ενώ σε περίπτωση που οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν αναθεωρήσουν την απόφασή τους για την επιβολή δασμών σε χάλυβα και αλουμίνιο, τότε θα επιβάλει επιπλέον δασμούς ύψους 3,6 δισ ευρώ.


Η Επίτροπος Εμπορίου Σεσίλια Μάλμστρομ, ανακοινώνοντας την απόφαση της Κομισιόν δήλωσε χαρακτηριστικά:«Πρόκειται για μια αναλογική απάντηση στη μονομερή και παράνομη απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών να επιβάλουν δασμούς στις ευρωπαϊκές εξαγωγές χάλυβα και αλουμινίου. Επιπλέον, η αντίδραση της ΕΕ είναι πλήρως σύμφωνη με το διεθνές εμπορικό δίκαιο Λυπούμαστε που οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μας άφησαν άλλη επιλογή παρά να προστατεύσουμε τα συμφέροντα της ΕΕ. "


Η απόφαση της ΕΕ, ακολουθεί την επιβολή δασμών σε αμερικανικά προϊόντα από τον Καναδά ύψους 12,9 δισ. δολαρίων ΗΠΑ και απο το Μεξικό που επέβαλε δασμούς σε προϊόντα όπως ο χάλυβας, το χοιρινό και το μπέρμπον.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης