ΥΠΕΞ Λουξεμβούργου: Δεν είναι δυνατόν Ελλάδα και Ιταλία να τα βγάλουν πέρα μόνες τους στο προσφυγικό

san_099

Ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου, Ζαν Άσελμπορν, σε σημερινή ομιλία του στη Βιένη, ζήτησε, μεταξυ άλλων,  μία λύση στην κατανομή εκείνων που δικαιούνται παροχής ασύλου

Δεν είναι δυνατόν να αφήνουμε την Ελλάδα και την Ιταλία να τα βγάλουν πέρα μόνες τους στο προσφυγικό, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου, Ζαν Άσελμπορν, σε σημερινή ομιλία του στη Βιένη, στη διάσκεψη με τίτλο «EU Strategic Talks», ενόψει της ανάληψης από την Αυστρία της εκ περιτροπής προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την 1η Ιουλίου.

Προειδοποιώντας, ταυτόχρονα, πως «χωρίς μία λύση στην κατανομή εκείνων που δικαιούνται παροχής ασύλου δεν πρόκειται να υπάρξει λύση στο ζήτημα της μετανάστευσης», επισήμανε ότι υπάρχει η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που πρέπει να γίνει αποδεκτή από όλες τις χώρες-μέλη της ΕΕ, και ως εκ τούτου δεν είναι κατανοητό πώς μία χώρα όπως η Πολωνία, με περίπου 40 εκατομμύρια κατοίκους, αρνείται να υποδεχθεί 5.000 πρόσφυγες.

Από την πλευρά της, η Αυστριακή υπουργός Εξωτερικών, Κάριν Κνάισλ, του συγκυβερνώντος -με το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα του καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς- ακροδεξιού Εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων, υποστήριξε στην ομιλία της ότι μελλοντικά θα πρέπει να είναι δυνατή και πάλι η υποβολή αιτήσεων εκτός ΕΕ για τη χορήγηση ασύλου.

Κατά την άποψή της, θα πρέπει, επίσης, να είναι δυνατή η νόμιμη μετανάστευση, εάν υπάρχουν οι ανάλογες γνώσεις και εάν η αντίληψη κοινωνικών αξιών είναι συμβατή με εκείνη στη χώρα υποδοχής.

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Emanouel_Makron

«Αυτή η νοοτροπία συμβιβασμού (...) δεν πρέπει να εμποδίζει την επιβεβαίωση της γαλλικής θέσης όταν υπάρχει, όπως σε οποιοδήποτε ζευγάρι, σε οποιοδήποτε σχέδιο, πρέπει να υποθέσουμε ότι έχουμε διαφωνίες», δήλωσε σε συνέντευξη τύπου στο Ελιζέ

diaggelma_2

Ο Γάλλος πρόεδρος υποσχέθηκε σημαντική μείωση του φόρου εισοδήματος, ενώ δεσμεύτηκε για την απλοποίηση των διαδικασιών για τη διενέργεια δημοψηφισμάτων - Είπε ότι οι Γάλλοι θα πρέπει να εργάζονται πιο πολλά χρόνια, καθώς... ζουν περισσότερο!

3