Ομιλία Καντάφι σε νεαρές Iταλίδες για τις αξίες του Ισλάμ

Ομιλία Καντάφι σε νεαρές Iταλίδες για τις αξίες του Ισλάμ

Αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του Λίβυου Προέδρου Μουαμάρ Καντάφι στην  συνάντησή του με πεντακόσιες νεαρές Iταλίδες.

Αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του Λίβυου Προέδρου Μουαμάρ Καντάφι στην  συνάντησή του με πεντακόσιες νεαρές Iταλίδες. Στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στην Αιώνια Πόλη, ο Καντάφι, θέλησε να συναντήσει όμορφες και νέες κοπέλες, για να τους μιλήσει για την αξία και τις αρχές του Ισλάμ. Όπως δήλωσαν όμως οι παρευρισκόμενες στην συνάντηση, αυτή την φορά, ο Λίβυος συνταγματάρχης, προχώρησε σε πιο συγκεκριμένες αναφορές και συμβουλές.

«Ακολουθήστε τον Μωάμεθ. Το Ισλάμ θα έπρεπε να γίνει η θρησκεία όλης της Ευρώπης», προκαλώντας την άμεση αντίδραση πολλών ιθυνόντων της Καθολικής Εκκλησίας. «Πρόκειται για προπαγανδιστικούς εντυπωσιασμούς», δήλωσε ο επίσκοπος της Ματζάρα Ντελ Βάλλο, Ντομένικο Μογκαβέρο. Από το κεντροαριστερό «Δημοκρατικό Κόμμα», η βουλευτής Ρόζι Μπίντι δηλώνει ότι «για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι προσφέρει προβολή σε άτομα, που κάνουν απλώς και μόνο προπαγάνδα, περιστοιχιζόμενα από όμορφες κοπέλες».

Ο Λίβυος συνταγματάρχης, πάντως, θέλησε να συναντήσει και σήμερα το πρωί, άλλες διακόσιες κοπέλες, για ένα νέο «εντατικό σεμινάριο» σχετικά με την μουσουλμανική θρησκεία. Το βράδυ, πρόκειται να παρακολουθήσει ιταλο-λιβυκά ιππικά γυμνάσια στην σχολή των Καραμπινιέρων της Ρώμης και να παρακαθίσει σε γεύμα που θα προσφέρει προς τιμήν του ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Όπως τονίζει ο ιταλικός τύπος, η οικονομική παράμετρος συνεχίζει να είναι, πάντως, η σημαντικότερη της όλης αυτής επίσκεψης . Η Ιταλία έχει δεσμευθεί να στηρίξει την Τρίπολη με πέντε δισεκατομμύρια δολάρια, σε διάστημα είκοσι ετών, «ως αποζημίωση για την περίοδο της αποικιοκρατίας». Το 70% του εν λόγω ποσού, πρόκειται να επενδυθεί στην δημιουργία νέου αυτοκινητόδρομου χιλίων επτακοσίων χιλιομέτρων, ο οποίος θα συνδέει όλες τις παράκτιες περιοχές της Λιβύης. Οι ιταλικές επιχειρήσεις που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την ανάθεση του έργου, έχουν ήδη ξεπεράσει τις είκοσι.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης