Dieselgate: Ανακαλούνται 60.000 οχήματα Porsche επειδή φέρουν λογισμικά που εξαπατούν τα τεστ μέτρησης ρύπων

Porsche

«Πραγματοποιείται ανάκληση» των μοντέλων Cayenne και Macan που αφορά στη Γερμανία περίπου 19.000 οχήματα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος Στέφαν Ίμεν

Οι γερμανικές αρχές διέταξαν την ανάκληση δύο μοντέλων της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Porsche, τα οποία είναι εξοπλισμένα με «μη εγκεκριμένα» λογισμικά που έχουν στόχο να αποκρύπτουν τα πραγματικά επίπεδα των ρυπογόνων εκπομπών, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος της γερμανικής ομοσπονδιακής υπηρεσίας αυτοκινήτου KBA.

«Πραγματοποιείται ανάκληση» των μοντέλων Cayenne και Macan που αφορά στη Γερμανία περίπου 19.000 οχήματα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος Στέφαν Ίμεν, επιβεβαιώνοντας σχετική πληροφορία του περιοδικού Der Spiegel.

Σύμφωνα με το περιοδικό, η ανάκληση αφορά σ' όλον τον κόσμο 53.000 Macan και 6.800 Cayenne. Τον Ιούλιο 2017, το Βερολίνο είχε ήδη διατάξει την ανάκληση 22.000 Porsche Cayenne με κινητήρες 3L TDI, ενώ αυτή τη φορά το μέτρο αφορά τα Cayenne με κινητήρες 4,2L V8, σύμφωνα με το Der Spiegel.

«Μη εγκεκριμένα λογισμικά», ικανά να εξαπατούν τους ελέγχους των ρυπογόνων εκπομπών, «εντοπίσθηκαν» σ' αυτά τα οχήματα, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της KBA.

Η Volkswagen, μητρική εταιρεία της Porsche, παραδέχθηκε το φθινόπωρο του 2015 πως εξόπλισε 11 εκατομμύρια οχήματα ντίζελ, που κατασκεύασε, με ένα λογισμικό ικανό να εξαπατά τα τεστ για τους ρύπους και να κρύβει εκπομπές που μερικές φορές υπερέβαιναν μέχρι και 40 φορές τα επιτρεπτά όρια.

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Kostas

Θα έκανες μεγάλη χάρη στην Ελλάδα μας ,αν πήγενες πάλι από την αρχή το δημοτικό και το γυμνάσιο ,μήπως αυτή την φορά μάθεις λίγα ελληνικά . Διαβάζοντας σου καίγεται τον μυαλό μας. ´Αϊντε πιά!!!

Το βιτριόλι ώς σαμπάνια

Κάτι σιδεριάδες και φορτωμένοι πρίζες σούκο και καλώδια της κακιάς ώρας σαν τα porsche ονομάζονται αυτοκίνητα. !!! Και επειδή οι Γερμανοί φκιάξανε έναν Σιδεριά νομίζουνε ότι φκιάχνουν αυτοκίνητα. Γιατί ανακαλούνε για πειραγμένο μούφα δηλαδή λογισμικό ???? Διότι μπορεί ενας σιδεριάς φορτωμένος καλώδια και πλαστικό και μαιμού ρύπους να μήν μουφάρει για να πωλήσει@! Και μετά ανακαλεί για να ξεμουφάρει ; αφού όμως πρώτα μούφαρε. Το λένε μόνοι τους οι κατασκευσστές. Σας πουλήσαμε μούφα μαιμού προιόν για να μπορεί να πουληθεί ώs αυτοκίνητο. Γιατί αν δεν ήταν μούφα στο επίπεδο των καυσαερίων ρύπων δεν θα ήταν αυτοκίνητο , σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες. Δηλαδή είμαστε μάγκες εμείς της εταιρείας και σας πουλάμε ψεύτικο μαιμού προιόν μούφα κατασκευή , επειδή μας καλύπτει η χώρα παραγωγής του μούφα προιόντος, γιατί δεν κάνει τους απαραίτητους ελέγχους και δεν ενδιαφέρεται γιατην υγεία των καταναλωτών, ούτε των υπηκόων της ούτε των αλλοδαπών που θα αγοράσουν το εν λόγω προιόν. Ερώτημα : Αν σε αυτή την χώρα μια βιομηχανία πουλήσει το βιτριόλιν για γκαζόζα ή για αναψυκτικό ή για σαμπάνια ποιός θα το ανακαλύψει και θα το απαγορεύσει?? Αφού η ίδια η χώρα παραγωγής και σε τέτοιο ακριβό προιόν σαν το porsche δεν ενδιαφέρεται για το αν ικανοποιεί τα κριτήρια υγείσς των πολιτών ?? Πουλάει σκέτο δηλητήριο για αυτοκίνητο . Ο σεβασμός στον ανταγωνισμό που είναι ?? Μούφα και μαιμουδιές Γερμανικού τύπου. Η ίδιοι λένε ότι εξαπατούν τους καταναλωτές !! Και η κυβέρνηση της χώρας των τους καλύπτει.!!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

donald

«Πόλεμο των άστρων» αλά Ρόναλντ Ρήγκαν επιθυμεί ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοινώνοντας ένα φιλόδοξο εξοπλιστικό πρόγραμμα με ασπίδα προστασίας στο διάστημα. Για ουτοπικό στόχο μιλούν πολιτικοί επιστήμονες

polish

Μεταξύ των 3.500 ανθρώπων που πάρεστησαν στην τελετή στη Βασιλική της Θεοτόκου ήταν ο πρόεδρος της χώρας Αντρέι Ντούντα, ο πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι και πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ

elis

Η «αειθαλής» μονάρχης, μετά την δριμεία κριτική που της ασκήθηκε, φόρεσε ζώνη το Σάββατο, καθώς κάθισε πάλι στο τιμόνι του μαύρου Range Rover - Δεν παραδίδει την άδεια οδήγησης ο πρίγκιπας Φίλιππος

6