Βίντεο: Δείτε το ρατσιστικό παραλήρημα δικηγόρου σε εστιατόριο των ΗΠΑ επειδή άκουσε... ισπανικά

Βίντεο: Δείτε το ρατσιστικό παραλήρημα δικηγόρου σε εστιατόριο των ΗΠΑ επειδή άκουσε... ισπανικά

Το βίντεο της έκρηξής του έγινε viral προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις - Κάποιοι σκοπεύουν να στείλουν μπάντες μαριάτσι στον 42χρονο για να του κάνουν... καντάδα

dikigoros
Λίγες μόνο λέξεις στα ισπανικά είχαν ως αποτέλεσμα να «εκραγεί» ένας πελάτης σε εστιατόριο στο Μανχάταν, και να ξεχυθεί από το στόμα του ένας χείμαρρος μίσους προς το προσωπικό και τους πελάτες που... τόλμησαν να μιλήσουν ενώπιόν του ισπανικά.

Το περιστατικό σημειώθηκε στο κεντρικό εστιατόριο Fresh Kitchen στην Μάντισον Άβενιου την Τετάρτη και καταγράφηκε σε βίντεο από τον σύζυγο μίας από τις γυναίκες που δέχτηκε την φραστική επίθεση του δικηγόρου. Το κλιπ του ξενοφοβικού ξεσπάσματος έγινε viral, ενώ σύντομα αποκαλύφθηκε και η ταυτότητα του δικηγόρου, που είναι φανατικός υποστηρικτής του προέδρου Τραμπ.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες όσων ήταν παρόντες στο επεισόδιο, όλα ξεκίνησαν όταν μια 34χρονη γυναίκα, μεξικανικής καταγωγής, έδωσε την παραγγελία της στα ισπανικά στον υπάλληλο Όσκαρ Βιλανουέβα, ο οποίος κατάγεται από την Ονδούρα. Εκείνος της απάντησε στα ισπανικά, όπως άλλωστε ήταν και το ευγενικό. Αυτό ωστόσο ήταν αρκετό για να κάνει τον δικηγόρο Άαρον Σλόσμπεργκ να αρχίζει να φωνάζει και να βρίζει έξαλλος.

«Μας άκουσε να μιλάμε ισπανικά και άρχισε να φωνάζει: Γαμ...ληδες! Ούρλιαζε ότι πρέπει να μιλάμε αγγλικά και είπε πολλές άσχημες λέξεις. Αισθανόμασταν πολύ άσχημα», είπε ο Βιλανουέβα στην New York Daily News.

Man Threatens To Call ICE On Spanish Speaking Women In New York City Cafe


H οργή του δικηγόρου στράφηκε και κατά του υπαλλήλου αλλά και κατά των γυναικών που είχαν δώσει την παραγγελία. Όπως μπορεί κανείς να δει στο βίντεο, ο Σλόσμπεργκ σε έξαλλη κατάσταση απειλεί να καλέσει το «Αλλοδαπών» αφού είναι βέβαιος πως οι υπάλληλοι του μαγαζιού είναι παράνομα στη χώρα.

«Αν έχουν τα αρχ...ια να έρθουν εδώ και να ζουν με τα δικά μου λεφτά, το λιγότερο που μπορούν να κάνουν είναι να μιλάνε αγγλικά», φωνάζει μεταξύ άλλων ο δικηγόρος.

Κλείσιμο
Ο 42χρονος που είχε δωρίσει 500 δολάρια στην προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ προκάλεσε την οργή πολλών συναδέλφων του που θέλησαν σήμερα να διαφοροποιήσουν την θέση τους και να ξεκαθαρίσουν ότι αυτές οι απόψεις δεν αντιπροσωπεύουν τον κλάδο τους. Η νομική φίρμα στην οποία εργάζεται έχει δεχθεί έναν χείμαρρο αρνητικών σχολίων στη σελίδα τους από το πρωί που ζητούν μέχρι και την απόλυσή του.

Άλλοι βέβαια σκοπευουν να τον τιμωρήσουν με άλλον τρόπο, τρολάροντάς τον. Μια εκστρατεία στην πλατφόρμα GoFundMe ζητά δωρεές από τους χρήστες ώστε να συγκεντρωθούν αρκετά χρήματα για μια live... καντάδα από μπάντα μαριάτσι, που θα πάει στο γραφείο του 42χρονου για να του φτιάξει τη διάθεση, τραγουδώντας το «Λα κουκαράτσα»!

Τι, λέτε να μην πετύχει;

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης