Έξαλλος 76χρονος μεγιστάνας με τον οίκο Cristie's: Άνοιξαν... τρύπα στον πανάκριβο Πικάσο του

Έξαλλος 76χρονος μεγιστάνας με τον οίκο Cristie's: Άνοιξαν... τρύπα στον πανάκριβο Πικάσο του

Το κοντάρι ενός μπογιατζή έπεσε πάνω στο διάσημο έργο τέχνης, προκαλώντας του μεγάλη ζημιά

le-marin
Πυρ και μανία με τον οίκο δημοπρασιών Cristie's είναι ο πρώην μεγιστάνας των καζίνο, Στιβ Γουίν. Κι αυτό γιατί, όπως ισχυρίζεται, το προσωπικό του οίκου δεν φρόντισε να προστατέψει τον πίνακα Πικάσο που τους είχε εμπιστευθεί με σκοπό την πώλησή του, με αποτέλεσμα το ανεκτίμητο έργο τέχνης να καταλήξει... τρύπιο.

Σύμφωνα με πηγές της New York Post, η αυτοπροσωπογραφία του Πικάσο που φιλοτεχνήθηκε από τον διάσημο ζωγράφο το 1943 με τίτλο «Le Marin» επρόκειτο να πωληθεί σε δημοπρασία του οίκου την περασμένη Τρίτη.

Τώρα όμως τα πράγματα μπορεί πλέον να έχουν αλλάξει και η αξία του έργου να έχει επηρεαστεί αρνητικά. Κι αυτό γιατί, ενώ βρισκόταν στους αποθηκευτικούς χώρους του οίκου, ο πίνακας υπέστη μια σοβαρή ζημιά από ένα μεταλλικό κοντάρι ενός μπογιατζή που έπεσε κατά λάθος πάνω του και το τρύπησε.

Το ατύχημα συνέβη λίγες μόνο ώρες πριν από την προγραμματισμένη έκθεση του πίνακα, που είχε ως στόχο να τον δουν από κοντά οι πιθανοί αγοραστές.

Όπως αναφέρει η NYP, ο 76χρονος Γουίν ανησυχεί ότι η ζημιά στον πίνακα είναι τόσο μεγάλη που υπάρχει πιθανότητα να μην μπορεί να αποκατασταθεί. Ο Γουίν, που αποσύρθηκε πρόσφατα από την αυτοκρατορία των καζίνων του, μετά από καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης τις οποίες αρνείται κατηγορηματικά, φιλοδοξεί να γίνει ένας από τους μεγαλύτερους εμπόρους τέχνης και το «Le Marin» ήταν ο ένας από τους τρεις πίνακες στην κατοχή του, που θα χρηματοδοτούσαν με την πώλησή τους τη νέα του εταιρεία.

Οι δικηγόροι του 76χρονου δηλώνουν ότι ο μεγιστάνας είναι αποφασισμένος να διεκδικήσει δικαστικά αποζημίωση για την ζημιά που υπέστη το έργο (εφόσον αυτή μπορεί τελικά να αποκατασταθεί) αλλά και να αμφισβητήσει την αρχική εκτίμηση του πίνακα του Πικάσο στα 70 εκατομμύρια δολάρια από τον Cristie's.

O ίδιος είναι πεπεισμένος ότι η αρχική αξία του πίνακά του ήταν τουλάχιστον 100 εκατομμύρια, επομένως τυχόν αποζημίωση θα πρέπει να υπολογιστεί με βάση αυτό το ποσό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης