Καταδίκασε ο ΟΗΕ τους βιασμούς των γυναικών στο Κονγκό

Καταδίκασε ο ΟΗΕ τους βιασμούς των γυναικών στο Κονγκό

Πάνω από 150 γυναίκες βιάστηκαν ομαδικά σε πόλη που κατελήφθη από τους αντάρτες, από πολλούς ένοπλους άνδρες μπροστά στα μάτια των παιδιών και των συζύγων τους.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ καταδίκασε τους βιασμούς περισσότερων από 150 γυναικών από αντάρτες στην Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, αναφέροντας ότι είναι "εξοργισμένο" από το συμβάν.

"Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας επαναλαμβάνουν το αίτημά του προς όλα τα εμπλεκόμενα μέρη της σύγκρουσης να σταματήσουν αμέσως κάθε μορφή σεξουαλικής βίας και τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εις βάρος του πληθυσμού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, και ειδικότερα τη βία λόγω του φύλου, συμπεριλαμβανομένου του βιασμού και άλλων μορφών σεξουαλικής βίας" δήλωσε ο Ρώσος πρεσβευτής στον ΟΗΕ Βιτάλι Τσούρκιν, που προεδρεύει του συμβουλίου.

Το Συμβούλιο κάλεσε την κυβέρνηση της Κινσάσα, "να συνεχίσει τις προσπάθειες για την καταπολέμηση της ατιμωρησίας και να διερευνήσει γρήγορα την υπόθεση των βιασμών και να οδηγήσει τους δράστες στην δικαιοσύνη" πρόσθεσε ο πρεσβευτής της Ρωσίας.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

facebook

Αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι στη Βρετανία, η κυβέρνηση ξόδεψε 100.000 στερλίνες από τον κρατικό κορβανά για διαφήμιση στο Facebook – Στόχος των διαφημιστικών ήταν να στηρίξουν τη συμφωνία της Τερέζα Μέι με τις Βρυξέλλες

48cc0d1ddcabc5a1ea0dede6d3a84360_XL

«Μετά το σημερινό φιάσκο, η κυβέρνηση πραγματικά απόλεσε το κύρος της. Εγώ και οι συνάδελφοί μου θα στηρίξουμε πλήρως τον ηγέτη της αντιπολίτευσης αν καταθέσει πρόταση μομφής» είπε ο Βινς Κέιμπλ