Η Βόρεια Κορέα μετέφερε τρεις Αμερικανούς κρατούμενους σε ξενοδοχείο στην Πιονγκγιάνγκ

Η Βόρεια Κορέα μετέφερε τρεις Αμερικανούς κρατούμενους σε ξενοδοχείο στην Πιονγκγιάνγκ

Μια κίνηση καλής θέλησης του καθεστώτος ενόψει της συνάντησης του Κιμ Γιονγκ Ουν με τον Ντόναλντ Τραμπ

636595581133754205-EPA-NORTH-KOREA-GOVERNMENT
Την μεταφορά τριών Αμερικανών κρατουμένων από στρατόπεδο συγκέντρωσης σε ξενοδοχείο στα περίχωρα της Πιονγκγιάνγκ αποφάσισε η Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με ακτιβιστή από τη Νότια Κορέα.

Οι Αμερικανοί πολίτες Κιμ Χακ Σονγκ, Τόνι Κιμ και Κιμ Ντονγκ Τσουλ, μεταφέρθηκαν νωρίς μέσα στον Απρίλιο μετά από οδηγίες υψηλόβαθμων αξιωματούχων του καθεστώτος, αποκάλυψε την Τετάρτη ο Τσόι Σουνγκ Γιονγκ, ακτιβιστής και επικεφαλής μιας ομάδας οικογενειών Νοτιοκορεατών που έχουν πέσει θύματα απαγωγής από τη Βόρεια Κορέα. Ο Τσόι επικαλείται για τις πληροφορίες του την μαρτυρία πολίτη της Πιονγκγιάνγκ.

Ένας από τους κρατούμενους, ο Αμερικανός Τόνι Κιμ


Κλείσιμο
Οι Αμερικανοί πολίτες είχαν συλληφθεί με την κατηγορία της κατασκοπείας ή για «εχθρικές ενέργειες» εις βάρος του καθεστώτος. Η εφημερίδα Donga Ilbo της Νοτίου Κορέας αναφέρει πως η σχετική απόφαση ελήφθη μετά την συνάντηση μέσα στον Απρίλιο του νέου υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ και τότε επικεφαλής της CIA Μάικ Πομπέο, με τον Κιμ Γιονγκ Ουν στην Πιονγκγιάνγκ, γεγονός που επιβεβαίωσε μέσω Twitter στις 18 Απριλίου ο Ντόναλντ Τραμπ.



Το ειδησεογραφικό πρακτορείο της Νοτίου Κορέας Yonhap News Agency αναφέρει πως η μεταφορά των τριών Αμερικανών κρατουμένων έγινε ενόψει και της προγραμματισμένης συνάντησης του ηγέτη της Βορείου Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν με τον πρόεδρο των ΗΠΑ μέσα στον Μάιο. Οι ακτιβιστές στη Νότιο Κορέα, όπως ο Τσόι, έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες από τον γειτονικό Βορρά μέσω ενός δικτύου αντιφρονούντων που εργάζονται μυστικά μέσα στη χώρα και κατά μήκος των συνόρων της Κίνας με τη Βόρειο Κορέα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης