Ο Ολλανδός ακροδεξιός Βίλντερς και ο Σαλβίνι από την ιταλική «Λέγκα» γύρισαν την πλάτη στη Λεπέν

Ο Ολλανδός ακροδεξιός Βίλντερς και ο Σαλβίνι από την ιταλική «Λέγκα» γύρισαν την πλάτη στη Λεπέν

Δεν ανταποκρίθηκαν στο χθεσινό κάλεσμά της στη Νίκαια - Στο πλευρό της Λεπέν, ο επικεφαλής του ελληνικού κόμματος «Νέα Δεξιά», Φαήλος Κρανιδιώτης

LEPEN_009
Tην... πλάτη στη σταρ της γαλλικής ακροδεξιάς γύρισαν χτες την ημέρα της Πρωτομαγιάς δύο ένθερμοι υποστηρικτές της Ευρωπαίοι εταίροι της, που είχε προσκαλέσει στη Νίκαια, για την προετοιμασία των ευρωεκλογών.

Η Λεπέν που έσπασε την παράδοση και αντί να καταθέσει χθες στεφάνι στο άγαλμα της Ζαν ντ’ Αρκ στο Παρίσι -κάτι που έκανε μόνος ο πατέρας Λεπέν- κατέθεσε στεφάνι στο άγαλμα που βρίσκεται στις Κάννες, δεν υπολόγισε ότι ο επικεφαλής της ολλανδικής ακροδεξιάς Βίλντερς όπως και ο ηγέτης της ιταλικής «Λέγκα» θα προτιμούσαν να γιορτάσουν την Πρωτομαγιά στην πατρίδα τους.

Αφού κατέθεσε στεφάνι στις Κάννες, η Λεπέν πήγε στο προγραμματισμένο ραντεβού της στη Νίκαια, εκεί όπου θα συναντούσε τους ευρωπαίους ομοιδεάτες που έχει προσκαλέσει στη «Γιορτή των Εθνών», με στόχο την προετοιμασία των ευρωεκλογών:είχαν κληθεί τα ακροδεξιά κόμματα της Αυστρίας, της Ολλανδίας, της Πολωνίας, της Τσεχίας, της Βουλγαρίας και της Ελλάδας (εκπρόσωπος της Νέας Δεξιάς).

Όμως, όπως επισημαίνει το γαλλικό δίκτυο BFMTV,η χθεσινή «Γιορτή των Εθνών» που διοργανώθηκε από το Κίνημα της Ευρώπης των Εθνών και την Ελευθερία (MENL) - αμαυρώθηκε από την απουσία δύο ακροδεξιών ηγετών:Του Ματέο Σαλβίνι,ηγέτη της ιταλικής «Λέγκα», ο οποίος για να καλύψει το κενό,έστειλε βιντεοσκοπημένο μήνυμα υποστήριξης στη γαλλική σύμμαχό του.

Κλείσιμο
Η απουσία του ηγέτη του Κόμματος για την Ελευθερία (PVV) Γκέερτ Βίλντερς προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη και απογοήτευση στο στρατόπεδο της Λεπέν.

Ωστόσο, ο επικεφαλής του ελληνικού κόμματος «Νέα Δεξιά», Φαήλος Κρανιδιώτης, βρέθηκε στο πλευρό της Λεπέν.

Η κόρη του πατριάρχη της γαλλικής ακροδεξιάς υποδέχθηκε επίσης εκπροσώπους του κόμματος του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπαν, του αυστριακού κόμματος FPO, του βελγικού αυτονομιστικού Vlams Bellang.

«Η Ευρώπη είναι μια καλή ιδέα, αλλά η Ευρωπαϊκή Ένωση τη σκοτώνει», δήλωσε η Λεπέν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης