ΣτΕ - Άρειος Πάγος: Αποχωρήσεις δικαστών τον Ιούνιο - Υποψήφιοι αντικαταστάτες και οι νέες προαγωγές

ΣτΕ - Άρειος Πάγος: Αποχωρήσεις δικαστών τον Ιούνιο - Υποψήφιοι αντικαταστάτες και οι νέες προαγωγές

Συνολικά 32 δικαστές θα συνταξιοδοτηθούν από τα δύο σώματα

ste
Με την εκπνοή του ερχόμενου Ιουνίου αποχωρούν από το δικαστικό σώμα λόγω συνταξιοδότησης 4 δικαστές από το Συμβούλιο της Επικρατείας, μεταξύ των οποίων είναι και η πρόεδρός του, Ευαγγελία Νίκα και από τον Άρειο Πάγο και την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου 28 δικαστές και εισαγγελείς, ανεβάζοντας έτσι το συνολικό αριθμό όσων θα συνταξιοδοτηθούν από τα δυο αυτά δικαστήρια στους 32.

Παράλληλα, ήδη πραγματοποιήθηκαν από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης προαγωγές προκειμένου να καλυφθούν τα κενά που θα δημιουργηθούν στον Άρειο Πάγο.

Τα κενά των θέσεων του προέδρου και αντιπροέδρου του ΣτΕ, όπως και των αντιπροέδρων και αντεισαγγελέων του Αρείου Πάγου θα καλυφθούν από το υπουργικό συμβούλιο μετά από πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης.

Αποχωρήσεις και υποψήφιοι στο ΣτΕ

Ειδικότερα, από το Συμβούλιο της Επικρατείας αποχωρούν η πρόεδρος Ευαγγελία Νίκα, η αντιπρόεδρος Μαρίνα Κωνσταντινίδου και οι σύμβουλοι Επικρατείας Δημήτριος Γρατσίας και Ελένη Παπαδημητρίου.

Κλείσιμο
Η επιλογή του νέου προέδρου του ΣτΕ μέχρι στιγμής είναι μεταξύ των αντιπροέδρων (κατά σειρά αρχαιότητας) Σπυριδούλας Χρυσικοπούλου, Μιχάλη Πικραμένου και Κωνσταντίνου Κουσούλη.

Αποχωρήσεις από τον Άρειο Πάγο

Παράλληλα, από τον Άρειο Πάγο αποχωρούν 8 αντιπρόεδροι, 7 αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου και 13 αρεοπαγίτες.

Συγκεκριμένα, από τον Άρειο Πάγο αποχωρούν 8 αντιπρόεδροι που είναι οι Νικόλαος Πιπιλίγκας, Θεόδωρος Κανελλόπουλος, Γεώργιος Χριστοδούλου, Ελένη Φραγκάκη, Μαρία Μουλιανιτάκη, Μυρσίνη Παπαχίου και Αικατερίνη Κρυσταλλίδου.

Ακόμη, αποχωρούν 13 αρεοπαγίτες που είναι οι Γεώργιος Κλαμαρίδης, Κυριάκος Μπαμπαλίδης, Μαρία Βάρκα, Σοφία Οικονόμου, Δημήτρης Τράγκας, Ελένη Μπερτσιά, Διονύσιος Παλλαδινός, Ασπασία Μεσσηνιάτη -Γρυπάρη, Ελευθέριος Σισμανίδης, Νικόλαος Πουλάκος, Χρήστος Νάστας, Τριανταφύλλη Δρακοπούλου και Μαλαματένια Κουράκου.

Από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου αποχωρούν 8 αντεισαγγελείς που είναι οι Αριστέα Θεοδόση, Ιωάννης Αγγελής, Ιωάννης Προβατάρης, Όλγα Σμυρλή, Ιωάννης Μωραΐτάκης, Αριστοτέλης Χριστόπουλος και Γεώργιος Οικονόμου.

Νέοι αρεοπαγίτες

Ήδη, από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης προήχθησαν 20 πρόεδροι Εφετών στο βαθμό του αρεοπαγίτη και είναι οι Μπιτσακάκη Ευγενία, Πατσιάρα Αικατερίνη, Αρχοντάκη Μαρία, Φιλόπουλος Παναγιώτης, Γρίβα Παρασκευή, Κακαβιάς Στυλιανός, Μικρούδης Γεώργιος, Γίτση Ευαγγέλια, Νικολόπουλος Αθανάσιος, Λεβεντελή Ελένη – Παναγιώτα, Τατσέλου Μαρία, Νικολάου Ειρήνη, Μπολτέτσος Παναγιώτης, Καραμανίδου Αναστασία, Στρατσιάνη Ιωάννα, Τζίμα Χριστίνα, Σιαννού Άλκηστης, Μουγιαντσή Βασιλικη, Εμμανουηλίδου Κωνσταντία και Καρδαρά Αγγελική.

Νέοι αντεισαγγελείς Αρείου Πάγου

Ακόμη, από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο προήχθησαν 8 εισαγγελείς Εφετών σε αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου που είναι οι Ζάκκα Πάγωνα, Βαρδάκη Καλλιόπη, Μητρούλιας Δημήτριος, Σοφουλάκης Κωνσταντίνος, Μπακέλας Ευάγγελος, Λογοθέτης Σοφοκλής, Κωσταρέλλος Στυλιανός και Ψυρή Αικατερίνη.Ειδήσεις σήμερα:

«Υπαίθριο κλουβί»: Καταδίκη-κόλαφος για τη Μόρια επί ΣΥΡΙΖΑ από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Πέθανε στα 51 του ο «Εσκομπάρ» της Κρήτης - Αποφυλακίστηκε με άδεια λίγων ωρών ο γιος του για να πάει στην κηδεία


Ένας νεκρός και 30 τραυματίες από αναταράξεις σε πτήση Λονδίνο - Σιγκαπούρη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης