Τέλος στο θρίλερ στις Φιλιππίνες - VIDEO

Τέλος στο θρίλερ στις Φιλιππίνες - VIDEO

Σκότωσε 6 από τους 16 επιβάτες πριν πέσει νεκρός από τα πυρά αστυνομικών...

Τέλος στο θρίλερ στις Φιλιππίνες - VIDEO
Λίγο πριν τις τέσσερις το μεσημέρι της Δευτέρας,  έλαβε τέλος το θρίλερ στις Φιλιππίνες!

Η ομηρία 25 τουριστών από απότακτο αστυνομικό στην Μανίλα των Φιλιππίνων είχε αιματηρή κατάληξη, καθώς ο απολυθείς αστυνομικός, έπειτα από έφοδο των ειδικών αστυνομικών δυνάμεων και ανταλλαγή περίπου 30 πυροβολισμών, έπεσε νεκρός.

Ο δράστης σκότωσε 6 από τους 16 επιβάτες που είχε κρατήσει στο τέλος πριν οι δυνάμεις ασφαλείας ανοίξουν πυρ εναντίον του και τον σκοτώσουν.

Κλείσιμο
Ο δράστης, πρώην επιθεωρητής της αστυνομίας, αποπέμφθηκε από το Σώμα στις αρχές της χρονιάς κατηγορούμενος για παρενόχληση και εκβίαση.





Νωρίτερα ο ένοπλος πρώην αστυνομικός που κρατούσε 16 ομήρους, μεταξύ των οποίων και τουρίστες από το Χονγκ Κονγκ, σε λεωφορείο στην πρωτεύουσα των Φιλιππίνων Μανίλα, απείλησε να τους σκοτώσει αν πλησιάσουν οι δυνάμεις της αστυνομίας, μετέδωσε ραδιοφωνικός σταθμός, στον οποίο έκανε δηλώσεις.

"Μπορώ να δω εκεί ότι καταφτάνουν πολλές ομάδες των ειδικών δυνάμεων, βρίσκονται παντού τριγύρω", δήλωσε ο δράστης Ρολάντο Μεντόσα σε δηλώσεις που έκανε τηλεφωνικώς στον τοπικό ραδιοσταθμό Radio Mindanao Network, οι οποίες μεταδόθηκαν απευθείας.

"Ξέρω ότι θα με σκοτώσουν, γι' αυτό τους λέω να φύγουν γιατί όπου να'ναι θα κάνω το ίδιο εδώ", πρόσθεσε.
Είναι η πρώτη φορά που ο δράστης και πρώην αστυνομικός, έκανε δηλώσεις δημοσίως μετά τη σύλληψη των ομήρων το πρωί της Δευτέρας.

Η αστυνομία παρέδωσε πίτσα και αναψυκτικά στους ομήρους που βρίσκονταν  στο λεωφορείο καθώς και επιπλέον καύσιμα για το όχημα ώστε να διασφαλίσουν ότι θα συνεχίσει να λειτουργεί το σύστημα κλιματισμού του.

Ο 55χρονος δράστης, Ρολάντο Ντελ Ροσάριο Μεντόσα, αποπεμφθείς αστυνομικός, απαιτούσε  οι αρχές να αναθεωρήσουν την απόφασή τους με την οποία τον απομάκρυναν από το Σώμα το Φεβρουάριο του 2009 επειδή κρίθηκε ένοχος για εκβίαση και παρενόχληση. Τον επόμενο χρόνο θα έβγαινε στη σύνταξη αν δεν είχε αποπεμφθεί από την αστυνομία. Στο παρελθόν ο Μεντόσα είχε λάβει αρκετές διακρίσεις για το υποδειγματικό του έργο.








Προσοχή συστήνει η Κίνα σε όσους ταξιδεύουν στις Φιλιππίνες

Μετά τα τραγικά γεγονότα στις Φιλιππίνες, που είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο οκτώ τουριστών από το Χονγκ Κονγκ η Κίνα κάλεσε τους πολίτες της να είναι προσεκτικοί.

 «Το Προξενικό Τμήμα του Υπουργείου Εξωτερικών και η Πρεσβεία της Κίνας στις Φιλιππίνες ζητούν από τους κινέζους υπηκόους να προσέχουν όταν ταξιδεύουν στις Φιλιππίνες».

«Οι Κινέζοι πολίτες στις Φιλιππίνες θα πρέπει να επαγρυπνούν για τους κινδύνους για την ασφάλειά τους, να λαμβάνουν πρόσθετα μέτρα για να προστατεύσουν τον εαυτό τους και να ενημερώνουν αμέσως την Πρεσβεία της Κίνας, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης» .

Η κινεζική πρεσβεία στη Μανίλα, κατέστησε γνωστό ότι «η κινεζική κυβέρνηση καταδικάζει σθεναρά τις ωμότητες του απαγωγέα των ομήρων» και πιέζει τις αρχές των Φιλιππίνων «να εγγυηθούν την ασφάλεια των Κινέζων πολιτών στις Φιλιππίνες» .
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης