Φιλιππίνες: «Υπήρξαν κενά στους χειρισμούς της αστυνομίας»…

Φιλιππίνες: «Υπήρξαν κενά στους χειρισμούς της αστυνομίας»…

Η αποδιοργάνωση αυτή θεωρήθηκε αποτέλεσμα  της βαθύτερης κρίσης που αντιμετωπίζει  η χώρα, η οποία ταλανίζεται από προβλήματα στον τομέα της ασφάλειας...

Φιλιππίνες: «Υπήρξαν κενά στους χειρισμούς της αστυνομίας»…
Μία σειρά από λανθασμένες κινήσεις παραδέχτηκαν οι αρχές των Φιλιππίνων στη λεωφορειοπειρατεία κατά την οποία σκοτώθηκαν οκτώ τουρίστες από το Χονγκ Κονγκ, όπως  και ο δράστης.

Η αποδιοργάνωση αυτή, ωστόσο, θεωρήθηκε αποτέλεσμα  της βαθύτερης κρίσης που αντιμετωπίζει  η χώρα, η οποία ταλανίζεται από προβλήματα στον τομέα της ασφάλειας.

Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Μπενίνο Ακίνο παραδέχτηκε ότι υπήρξαν κενά στην επιχείρηση διάσωσης των ομήρων, αλλά πρόσθεσε ότι η πρόσβαση του δράστη στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο δυσχέρανε τις προσπάθειες της αστυνομίας.

Κλείσιμο
Στην Κίνα, η ευρείας κυκλοφορίας ταμπλόιντ εφημερίδα Global Times, έγραψε ότι η αποτυχημένη επιχείρηση διάσωσης αντανακλά μία βαθύτερη κρίση στην χώρα.

Το Χονγκ Κονγκ κάλεσε τους πολίτες του να μην ταξιδεύουν στις Φιλιππίνες, ένα μεγάλο «χτύπημα»  για τον τουρισμό αυτής της φτωχής νοτιοασιατικής χώρας.

Ο πρόεδρος Ακίνο συναντήθηκε σήμερα στη Μανίλα με τον κινέζο πρεσβευτή Λιού Ζιανκάο και αξιωματούχους από το Χονγκ Κονγκ για να δώσει εξηγήσεις γιατί κατέληξε με αυτό τον τραγικό τρόπο η λεωφορειοπειρατεία η οποία διήρκεσε περισσότερες από δέκα ώρες.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης