Ρεκόρ εσόδων για το Facebook παρά το σκάνδαλο διαρροής δεδομένων

zucker-esoda

Τα έσοδα του «κολοσσού» των social media αυξήθηκαν στα 11,97 δισ. δολ., σημειώνοντας αύξηση 49% από την αντίστοιχη περσινή περίοδο

Τις εκτιμήσεις των αναλυτών για τα έσοδά του το πρώτο τρίμηνο του 2018 ξεπέρασε κατά πολύ το Facebook, παρά το σκάνδαλο διαρροής δεδομένων που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις στην αμερικανική κοινωνία, και όχι μόνο.

Ειδικότερα, τα έσοδα του «κολοσσού» των social media αυξήθηκαν στα 11,97 δισ. δολ., σημειώνοντας αύξηση 49% από την αντίστοιχη περσινή περίοδο και ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των 11,41 δισ. στις οποίες είχαν καταλήξει αρκετοί αναλυτές.

Αύξηση 13% σημείωσαν οι μηνιαίοι ενεργοί χρήστες, φτάνοντας στα 2,2 δισεκατομμύρια, ενώ το ίδιο ποσοστό αύξησης αφορά και στους ενεργούς χρήστες σε ημερήσια βάση.

«Παρά τις σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε, η κοινότητα και η επιχείρησή μας σημείωσαν ένα καλό ξεκίνημα το 2018»
δήλωσε ο CEO του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ επισημαίνοντας ότι ο κολοσσός των social media «υιοθετεί μια ευρύτερη αντίληψη της ευθύνης του» και «επενδύει χρήματα ώστε να διασφαλίσει ότι οι υπηρεσίες του χρησιμοποιούνται για καλό σκοπό».


«Πρέπει να συνεχίσουμε να φτιάχνουμε νέα εργαλεία για να βοηθάμε τους ανθρώπους να συνδέονται, να ενισχύουμε τις κοινότητές μας και να φέρνουμε τους χρήστες μας πιο κοντά», συμπλήρωσε ο Mr. Facebook.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Μα

Μήπως ήταν στημένο για να αυξήσει τα κέρδη του; πολλές φορές γίνονται αυτά.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

joe-biden-ekloges

Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε επισήμως πως θα διεκδικήσει το χρίσμα για την υποψηφιότητα της προεδρίας της χώρας - Στην ίδια κούρσα ακόμα 19 πολιτικοί μέχρι στιγμής - Τη... σκόνη του Τζο Μπάιντεν τρώει ο Αμερικανός πρόεδρος, καθώς βρίσκεται πίσω στις δημοσκοπήσεις

im12

Ο Πούτιν είπε ακόμη ότι ο σεβασμός του «διεθνούς δικαίου» και όχι «του δικαίου του ισχυρότερου» θα επιτρέψει μια επίλυση της κρίσης για το πυρηνικό πρόγραμμα της Πιονγκγιάνγκ

1