Γιούνκερ: Να ανοίξει η ΕΕ στα δυτικά Βαλκάνια για να μην επιστρέψει ο πόλεμος

juncker

«Δεν θέλω να δω τον πόλεμο να επιστρέφει στα Βαλκάνια» ανέφερε ο πρόεδρος της Κομισιόν – Προτείνει διεύρυνση της ΕΕ στην περιοχή 

Υπέρ του ανοίγματος της ΕΕ σε κράτη των δυτικών Βαλκανίων είναι ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Μάλιστα, ο Γιούνκερ θεωρεί ότι μια τέτοια κίνηση θα αποτρέψει τον κίνδυνο ενός νέου πολέμου στην περιοχή.

«Εάν δεν ανοιχθούμε περισσότερο σε χώρες σε αυτή την ιδιαιτέρως περίπλοκη και τραγική περιοχή, εάν δεν τους προσφέρουμε μια ευρωπαϊκή προοπτική, θα δούμε τον πόλεμο να επιστρέφει σε αυτή την περιοχή όπως το είδαμε την δεκαετία του ‘90», δήλωσε ο Γιούνκερ.

«Δεν θέλω να δω τον πόλεμο να επιστρέφει στα Βαλκάνια, άρα χρειάζεται να κάνουμε ένα άνοιγμα προς αυτά», πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Νίκος Χ.Ν

Ο πόλεμος είναι αναπόφευκτος. Είναι μόνο θέμα χρόνου και συγκυριών και κυρίως συμφερόντων των Βόρειο-Ευρωπαίων, Αμερικανών και Ρώσων. Αυτό όμως που επιβεβαιώνεται είναι η συνολική πολιτική αποδοχή του εγκλήματος εις βάρος της χώρας μας. Το μόνο που τελικά είναι σίγουρο είναι ότι τα επόμενα χρόνια θα υπάρξει βία και θυμηθείτε ότι όσοι υπογράψουν συμφωνίες που θα ζημιώνουν εθνικά την Ελληνική Δημοκρατία θα υποστούν προσωπική βία όπως και οι οικογένειες τους. Όσο για την Ε.Ε πλέον είναι κοινά αποδεκτό ότι η πορεία της δεν είναι αποτέλεσμα κοινής πορείας - ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΗΤΑΝ - αλλά πορεία που καθόριζαν και καθορίζουν οι γνωστοί σύμμαχοι που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ. Υπομονή ο χρόνος πλέον δε γυρίζει πίσω και η βία είναι μόνο θέμα χρόνου να εμφανισθεί.

Προς κ. ΥΠΕΞ

Πάλι η Ελλάδα θα πληρώσει νύφη;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

isla

Το Ισλαμικό Κράτος έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα και τις φωτογραφίες των βομβιστών αυτοκτονίας - Στους 321 οι νεκροί - Δεν εκδηλώθηκε μία έβδομη έκρηξη - Βίντεο από τους δύο «καμικάζι» - Είχε δοθεί τριπλή προειδοποίηση για κτύπημα

4