Ο ΟΗΕ «ελπίζει» ότι ο Νετανιάχου θα το ξανασκεφτεί για τη συμφωνία για τους Αφρικανούς παράνομους μετανάστες

Ο ΟΗΕ «ελπίζει» ότι ο Νετανιάχου θα το ξανασκεφτεί για τη συμφωνία για τους Αφρικανούς παράνομους μετανάστες

Η συμφωνία προέβλεπε τη μετεγκατάσταση περισσότερων από 16.000 Σουδανών και πολιτών της Ερυθραίας που ζουν στο Ισραήλ σε δυτικές χώρες

UN
Η Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες ελπίζει πως το Ισραήλ θα «επανεξετάσει σύντομα» την απόφασή του να ακυρώσει μια συμφωνία για τους Αφρικανούς μετανάστες στην οποία είχε μόλις καταλήξει, δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της UNHCR.

«Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητη μια συμφωνία με την οποία θα κερδίζουν όλοι η οποία μπορεί να είναι επωφελής για το Ισραήλ, για τη διεθνή κοινότητα και για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη το άσυλο», εξήγησε με μήνυμά του ο Ουίλιαμ Σπίντλερ, εκπρόσωπος της Υπάτης Αρμοστείας, ο οποίος πρόσθεσε: «ελπίζουμε πως το Ισραήλ θα επανεξετάσει σύντομα την απόφασή του» να ακυρώσει τη συμφωνία αυτή.

Η συμφωνία προέβλεπε τη μετεγκατάσταση περισσότερων από 16.000 Σουδανών και πολιτών της Ερυθραίας που ζουν στο Ισραήλ σε δυτικές χώρες. Σε αντάλλαγμα το Ισραήλ δεσμευόταν να δώσει άδεια παραμονής σε αντίστοιχο αριθμό μεταναστών που θα παρέμεναν στη χώρα.

Μερικές ώρες μόλις αφού είχε ανακοινώσει τη συμφωνία αυτή, η οποία προοριζόταν να αντικαταστήσει ένα πολύ αμφιλεγόμενο πρόγραμμα απελάσεων, ο Νετανιάχου την ανέστειλε αρχικά, προτού την ακυρώσει στη συνέχεια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης