Σοκ στο Ακαπούλκο: Τουρίστες οδηγούν ανάμεσα από διαμελισμένα πτώματα!

Σοκ στο Ακαπούλκο: Τουρίστες οδηγούν ανάμεσα από διαμελισμένα πτώματα!

Ο υπουργός Εσωτερικών του Μεξικού, Αλφόνσο Ναβαρέτε, είπε ότι υπάρχουν «προειδοποιητικά σημάδια» ότι τα καρτέλ ναρκωτικών προσπαθούν να επηρεάσουν τις επερχόμενες εκλογές της χώρας

mexico_kart1
Σοκαριστικές φωτογραφίες που δείχνουν τουρίστες να οδηγούν ανάμεσα από διαμελισμένες σορούς θυμάτων καρτέλ στο Ακαπούλκο, έκαναν την εμφάνισή τους στο διαδίκτυο. Η βία των εμπόρων ναρκωτικών στη συγκεκριμένη πόλη του Μεξικού, έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια και οι βάρβαρες εκτελέσεις αρχίζουν τώρα να επεκτείνονται στα θέρετρα των επισκεπτών.

Χθες, ένα αυτοκίνητο των τουριστών θεάθηκε να περνά ανάμεσα από καμένα πτώματα και κομμένα άκρα τα οποία είχαν πεταχτεί στη λεωφόρο Lazaro Cardenas - ένα από τα κύρια οδοστρώματα που διασχίζουν την καρδιά της πόλης.

Παρά τη δημοτικότητά του με τους επισκέπτες, με το να είναι μία από τις αγαπημένες επιλογές, το παραθαλάσσιο θέρετρο στην πολιτεία Guerrero, κρύβει πίσω του μια σκοτεινή σκηνή με εμπόριο ναρκωτικών, που αρχίζει να έρχεται στην επιφάνεια. Πέρυσι, περισσότεροι από 25.000 άνθρωποι δολοφονήθηκαν στο Μεξικό, δημιουργώντας ένα νέο ρεκόρ. Το Guerrero είχε τα περισσότερα θύματα από οποιοδήποτε κρατίδιο: 2.318.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση του Μεξικού έστειλε το στρατό στους δρόμους για να καταπολεμήσει τα καρτέλ ναρκωτικών το 2006 και έχει αγωνιστεί σε έναν αιματηρό πόλεμο μαζί τους από τότε.

Κλείσιμο
Το κρατίδιο Guerrero φιλοξενεί δημοφιλή παραλιακά θέρετρα όπως το Acapulco, το Ixtapa και το Zihuatanejo, αλλά είναι επίσης μεταξύ των φτωχότερων κρατιδίων του Μεξικού και πλήττεται από το οργανωμένο έγκλημα.




Τα εγκλήματα που διαπράττονται από τα διαβόητα καρτέλ στο κρατίδιο είναι πλέον πιο πολύ υπό το φως της δημοσιότητας από ποτέ.

Την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, η σκηνή βίαιου εγκλήματος της ημέρας ήταν ένα κομμένο κεφάλι αριστερά στο πεζοδρόμιο σε ένα κουτί δώρου με ένα μπαλόνι δεμένο με αυτό.

Στις αρχές του μήνα, ένας διοικητής της αστυνομίας απήχθη στο Ακαπούλκο και στη συνέχεια πυροβολήθηκε μέχρι θανάτου. Ο κ. Hector Moreno, από την κρατική αστυνομική αρχή του Morelos, απήχθη από τους εγκληματίες σε μια φτωχή περιοχή της πόλης και αργότερα πυροβολήθηκε, σύμφωνα με ένα μέλος του προσωπικού της διοίκησης.

Την περασμένη εβδομάδα, ο υπουργός Εσωτερικών του Μεξικού, Αλφόνσο Ναβαρέτε, είπε ότι υπάρχουν «προειδοποιητικά σημάδια» ότι τα καρτέλ ναρκωτικών προσπαθούν να επηρεάσουν τις επερχόμενες εκλογές της χώρας. Το Μεξικό θα εκλέξει νέο πρόεδρο, το Κογκρέσο και πλήθος τοπικών και κρατικών αξιωματούχων την 1η Ιουλίου, μια ευάλωτη στιγμή για μια χώρα όπου καρτέλ πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων ναρκωτικών ασκούν τεράστια δύναμη.

Ο Ναβαρέτε δήλωσε: «Υπάρχουν σημάδια προειδοποίησης και καμπάνες συναγερμού σε ορισμένες περιοχές της χώρας. Αναφέρθηκε στην πόλη Chilapa, στη βίαιη νότια πολιτεία Guerrero, όπου δολοφονήθηκαν δύο υποψήφιοι για μια θέση στο κρατικό νομοθετικό σώμα τον περασμένο μήνα. «Υπήρξαν απερίσκεπτες προσπάθειες να πιεστού οι υποψήφιοι... να ευθυγραμμιστούν με μια συγκεκριμένη εγκληματική ομάδα», δήλωσε ο Ναβάρετε. «Δεν πρόκειται να αφήσουμε να συμβεί κάτι τέτοιο».

Αλλά το Μεξικό είναι ιστορικά ένα επικίνδυνο μέρος για τους πολιτικούς. Σύμφωνα με την εθνική ένωση δημάρχων, περισσότεροι από 100 δήμαρχοι, πρώην δήμαρχοι ή απλά υποψήφιοι δήμαρχοι δολοφονήθηκαν από εγκληματικές συμμορίες από το 2006, έτος που η κυβέρνηση κήρυξε πόλεμο στα καρτέλ ναρκωτικών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης