Ρώσος υπουργός Άμυνας: Αποτρέψαμε τρεις επιθέσεις με χημικά όπλα στην Συρία

Ρώσος υπουργός Άμυνας: Αποτρέψαμε τρεις επιθέσεις με χημικά όπλα στην Συρία

Ο Σεργκέι Σόϊγκου είπε ότι παρατηρείται δραστηριοποίηση των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων γύρω από την Συρία και προέτρεψε τους δυτικούς να σταματήσουν να παίζουν με τους τρομοκράτες

Ρώσος υπουργός Άμυνας: Αποτρέψαμε τρεις επιθέσεις με χημικά όπλα στην Συρία
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας συνεχίζει να εργάζεται για την σταθεροποίηση της κατάστασης στην Συρία, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόϊγκου, επισημαίνοντας ότι την τελευταία εβδομάδα ο ρωσικός στρατός απέτρεψε τρεις επιθέσεις με χημικά όπλα.

Ο Ρώσος υπουργός δεν απέκλεισε ωστόσο το ενδεχόμενο, οι αντάρτες να κάνουν χρήση χημικών όπλων ώστε στη συνέχεια να κατηγορήσουν ως υπαίτιους για την χρήση τους τα συριακά κυβερνητικά στρατεύματα.

«Εξακολουθούμε να παρακολουθούμε τις ενέργειες των ΗΠΑ και των χωρών της συμμαχίας» είπε ο Σόϊγκου, προσθέτοντας ότι παρατηρείται δραστηριοποίηση των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων γύρω από την Συρία.

Κλείσιμο
Παράλληλα, ο Σεργκέι Σόϊγκου, εξέφρασε την προσδοκία ότι μέσα στην διαμορφούμενη κατάσταση οι δυτικοί εταίροι, κατά τη λήψη των αποφάσεων τους, θα ακολουθούν την κοινή λογική και θα σταματήσουν να παίζουν με τους τρομοκράτες, ενώ τους κάλεσε επίσης να υποστηρίξουν τις ρωσικές πρωτοβουλίες στην Συρία. Επισήμανε επίσης ότι η Μόσχα θα συνεχίσει να πράττει οτιδήποτε είναι αναγκαίο για να εξομαλυνθεί η κατάσταση στην περιοχή ενώ απηύθυνε έκκληση προς όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές να συμμετάσχουν σ’ έναν εποικοδομητικό διάλογο και σε κοινές προσπάθειες με στόχο τον τερματισμό της βίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης