Γαλλία: Υιοθετεί νέο σχέδιο κατά του ρατσισμού στο διαδίκτυο

Γαλλία: Υιοθετεί νέο σχέδιο κατά του ρατσισμού στο διαδίκτυο

Ο γαλλικός νόμος θα τροποποιηθεί ώστε «να ενισχυθούν οι υποχρεώσεις» εντοπισμού, επισήμανσης και διαγραφής αθέμιτων περιεχομένων από το Ίντερνετ, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Εντουάρ Φιλίπ

Η γαλλική κυβέρνηση παρουσίασε σήμερα ένα νέο σχέδιο κατά του ρατσισμού και του αντισημιτισμου, φιλοδοξώντας να διεξαγάγει έναν αποτελεσματικότερο αγώνα εναντίον της «εισβολής» του μίσους στο διαδίκτυο υποχρεώνοντας τους παρόχους ιντερνετικών υπηρεσιών «να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Αυτό το δεύτερο σχέδιο, το οποίο ανακοινώθηκε τον περασμένο μήνα και καλύπτει την περίοδο 2018-2020, υιοθετείται μετά το πρώτο που είχε εφαρμοστεί εν μέσω αύξησης των αντισημιτικών και αντιμουσουλμανικών ενεργειών στη Γαλλία μετά το κύμα των τζιχαντιστικών επιθέσεων του 2015.

Ο γαλλικός νόμος θα τροποποιηθεί ώστε «να ενισχυθούν οι υποχρεώσεις» εντοπισμού, επισήμανσης και διαγραφής αθέμιτων περιεχομένων από το Ίντερνετ, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Εντουάρ Φιλίπ.

Όπως είχε ανακοινωθεί στις αρχές Μαρτίου από τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, η Γαλλία εξάλλου «θα δώσει μάχη» για μια νομοθετική πρωτοβουλία σε ευρωπαΪκό επίπεδο που να υποχρεώνει τους παρόχους ιντερνετικών υπηρεσιών να αποσύρουν πολύ γρήγορα τον «χείμαρρο λάσπης» περιεχομένων «μίσους, ρατσισμού ή αντισημιτισμού», επιβεβαίωσε ο πρθωυπουργός σε ομιλία του στο εθνικό Μουσείο της Ιστορίας της Μετανάστευσης στο Παρίσι.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

...

Αυτούς που κατηγορεί η κυβέρνηση ως ρατσιστές τους ρώτησε άραγε ποτέ αν θέλουν να μετατραπεί η χώρα τους σε ισλαμική αποικία. Τους ρώτησαν ποτέ αν θέλουν να έχουν no-go zones μέσα στις πόλεις τους; Τους ρώτησαν αν θέλουν να κινδυνεύουν να πάνε σε μια συναυλία η να περπατήσουν στην παραλία; Επίσης τους ενημέρωσε κανείς ότι αν πουν κάτι κακό για τον προφήτη μπορεί να χάσουν το κεφάλι τους; Είναι απίστευτο ότι μετά από λίγο καιρό κάνουμε όλοι σαν όλα αυτά να μην έχουν συμβεί ποτέ. Τι να πω; H ΛεΠεν δεν έχει ελπίδα πλέον με τόσους που έχουν πάρει Γαλλική υπηκοότητα, η κόρη της μοιάζει όμως να έχει ήδη μεγάλη πέραση. Το κόλπο με τις υπηκοότητες το ετοιμάζει τώρα και η χούντα ΣΥΡΙΖΑ με σκοπό να αλλάξουν τελείως το δημογραφικό χάρτη της χώρα μας και να μείνουν στην εξουσία.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

syria-refugee-thumb-large

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι ανήκουν σε οικογένειες ξένων ανδρών τζιχαντιστών και οι χώρες προέλευσης τους έχουν μπλοκάρει την επιστροφή τους επικαλούμενες φόβους εθνικής ασφάλειας

roma

Η Βιρτζίνια Ράτζι δήλωσε πως θέλει «να διαγράψει τα ονόματα δρόμων που ντροπιάζουν τη χώρα» - Πολιτικοί του Κινήματος Πέντε Αστέρων, από το οποίο προέρχεται η δήμαρχος, δεν έχουν καταδικάσει το φασιστικό παρελθόν της Ιταλίας

2