Έναν «ισχυρό Φύρερ» να ηγηθεί της χώρας θέλουν 1 στους 4 Αυστριακούς

Έναν «ισχυρό Φύρερ» να ηγηθεί της χώρας θέλουν 1 στους 4 Αυστριακούς

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε για το αποκαλούμενο "Κοινωνικό Βαρόμετρο" της μεγάλης αυστριακής φιλανθρωπικής οργάνωσης Φόλκσχιλφε

Την ανάληψη της ηγεσίας της χώρας από έναν «ισχυρό φύρερ» φέρεται να επιζητεί ο ένας στους τέσσερις Αυστριακούς, σύμφωνα με δημοσκόπηση για το αποκαλούμενο "Κοινωνικό Βαρόμετρο" της μεγάλης αυστριακής φιλανθρωπικής οργάνωσης "Φόλκσχιλφε", τα αποτελέσματα του οποίου δημοσιεύονται σήμερα με την ευκαιρία της χθεσινής 80ης επετείου από την προσάρτηση της Αυστρίας στο Τρίτο Ράιχ, στις 12 Μαρτίου 1938.

Στη δημοσκόπηση διαπιστώνεται πως με τη θέση ότι "θα πρέπει να υπάρχει ένας ισχυρός Φύρερ, ο οποίος δεν χρειάζεται να λαμβάνει υπόψη του ούτε μία βουλή ούτε εκλογές", συμφωνούν "πολύ" οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 8% και "αρκετά" σε ποσοστό 18%, συνολικά δηλαδή ένα ποσοστό 26%, ενώ "λίγο" εμφανίζονται να συμφωνούν οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 25%, και "καθόλου" δεν συμφωνεί ένα ποσοστό 43%.

Σε σημερινές δηλώσεις του στη Βιέννη, ο διευθυντής της φιλανθρωπικής οργάνωσης Έριχ Φένινγκερ χαρακτηρίζει "συγκλονιστικό" το αποτέλεσμα του "Κοινωνικού Βαρομέτρου" για έναν "ισχυρό φύρερ" και ζητά από την πολιτική να αντιδράσει άμεσα.

Ο ίδιος υπενθυμίζει όμως ταυτόχρονα, πως στο πλαίσιο του περυσινού προεκλογικού αγώνα για τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές της 15ης Οκτωβρίου, δημοσκόπηση του ίδιου ινστιτούτου κατέγραφε ότι οι Αυστριακοί, σε ποσοστό 94%, θεωρούν τη δημοκρατία ως την καλύτερη μορφή διακυβέρνησης, ωστόσο το ποσοστό αυτό φέρεται να παρουσιάζει μειωτική τάση.

Στο ίδιο "Κοινωνικό Βαρόμετρο" της "Φόλκσχιλφε", στο οποίο ερωτώνται πολίτες ηλικίας άνω των 15 ετών, οι Αυστριακοί στην μεγάλη πλειονότητα τους, 80%, εμφανίζονται να υποστηρίζουν ως "σημαντικό" το δικαίωμα της διαδήλωσης.

 

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Και στην Ελλάδα...

Συμβαίνει ακριβώς το ίδιο!!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

taprobane

Ο Ινσάφ Ιμπραχίμ στέκεται ανάμεσα στους ανυποψίαστους πελάτες του ξενοδοχείου, που τρώνε πρωινό, περιμένοντας νευρικά την στιγμή που θα πυροδοτήσει τα εκρηκτικά - Οργή για την απραξία των Αρχών της Σρι Λάνκα που ήξεραν για τα σχέδια των τζιχαντιστών τρεις μήνες πριν τις επιθέσεις

9