Γερμανία: Τους υπουργούς του SPD ανακοίνωσε η ηγεσία του κόμματος

Διαβάστε αναλυτικά

Τα στελέχη του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) τα οποία θα συμμετάσχουν στη νέα κυβέρνηση συνεργασίας ανακοίνωσαν πριν από λίγο ο μεταβατικός πρόεδρος του κόμματος - και νέος υπουργός Οικονομικών και αντικαγκελάριος - Όλαφ Σολτς και η επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του SPD και υποψήφια πρόεδρός του Αντρέα Νάλες.

Υπουργός Εξωτερικών: Χάικο Μάας

Υπουργός Οικονομικών και Αντικαγκελάριος: Όλαφ Σολτς

Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων: Χουμπέρτους Χάιλ

Υπουργός Δικαιοσύνης: Καταρίνα Μπάρλεϊ

Υπουργός Οικογένειας: Φραντσίσκα Γκίφαϊ

Υπουργός Περιβάλλοντος: Σβένια Σούλτσε

Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις: Μίχαελ Ροτ

Ο κ. Σολτς και η κυρία Νάλες ευχαρίστησαν για την προσφορά τους τα στελέχη που αποχωρούν από το κυβερνητικό σχήμα, τον υπουργό Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, την υπουργό Περιβάλλοντος Μπάρμπαρα Χέντρικς και την υπουργό Οικονομίας Μπριγκίτε Τσίπρις.

Την επόμενη Τετάρτη (14 Μαρτίου) η 'Αγγελα Μέρκελ θα εκλεγεί και τυπικά καγκελάριος από το ομοσπονδιακό κοινοβούλιο, ολοκληρώνοντας την διαδικασία σχηματισμού κυβέρνησης, η οποία διήρκεσε σχεδόν έξι μήνες.

donald

Πρόκειται για μία ανακριτική μάχη, η οποία μπορεί να οδηγήσει στην έκδοση μίας κλήσης για κατάθεση του Αμερικανού προέδρου, αλλά και την παραπομπή της όλης υπόθεσης στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ

kim

Ο Κιμ Γιονγκ-γιανγκ επελέγη από τις 194 χώρες-μέλη του οργανισμού στο Ντουμπάι - Προηγουμένως οι ΗΠΑ του είχαν προσφέρει τη στήριξή τους, ενώ υπήρχε πίεση από τη Δύση να απορριφθεί o Ρώσος υποψήφιος