Γερμανία: Τους υπουργούς του SPD ανακοίνωσε η ηγεσία του κόμματος

Διαβάστε αναλυτικά

Τα στελέχη του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) τα οποία θα συμμετάσχουν στη νέα κυβέρνηση συνεργασίας ανακοίνωσαν πριν από λίγο ο μεταβατικός πρόεδρος του κόμματος - και νέος υπουργός Οικονομικών και αντικαγκελάριος - Όλαφ Σολτς και η επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του SPD και υποψήφια πρόεδρός του Αντρέα Νάλες.

Υπουργός Εξωτερικών: Χάικο Μάας

Υπουργός Οικονομικών και Αντικαγκελάριος: Όλαφ Σολτς

Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων: Χουμπέρτους Χάιλ

Υπουργός Δικαιοσύνης: Καταρίνα Μπάρλεϊ

Υπουργός Οικογένειας: Φραντσίσκα Γκίφαϊ

Υπουργός Περιβάλλοντος: Σβένια Σούλτσε

Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις: Μίχαελ Ροτ

Ο κ. Σολτς και η κυρία Νάλες ευχαρίστησαν για την προσφορά τους τα στελέχη που αποχωρούν από το κυβερνητικό σχήμα, τον υπουργό Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, την υπουργό Περιβάλλοντος Μπάρμπαρα Χέντρικς και την υπουργό Οικονομίας Μπριγκίτε Τσίπρις.

Την επόμενη Τετάρτη (14 Μαρτίου) η 'Αγγελα Μέρκελ θα εκλεγεί και τυπικά καγκελάριος από το ομοσπονδιακό κοινοβούλιο, ολοκληρώνοντας την διαδικασία σχηματισμού κυβέρνησης, η οποία διήρκεσε σχεδόν έξι μήνες.

vwfdf

Μετά την δημοσιοποίηση της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας ως υποψήφια χώρα για την κατασκευή του εργοστασίου της VW φαίνεται πως είναι και η Σερβία που φαίνεται ότι θα κάνει τα πάντα για να προσελκύσει την επένδυση του γερμανικού εργοστασίου ύψους πάνω από 1,2 δισ. ευρώ.

Assad12

Η δήλωση του Σύρου προέδρου φτάνει μετά την ανάπτυξη των κυβερνητικών στρατευμάτων σε περιοχές στο βόρειο τμήμα της Συρίας έπειτα από την έκκληση των αρχών της κουρδικής μειονότητας

erdogan_pence

Ο Τούρκος πρόεδρος και ο Αμερικανός αντιπρόεδρος συναντήθηκαν μεν, ωστόσο η γλώσσα του σώματος πρόδωσε τις άθλιες σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες – Στόχος του Πενς να πείσει τον Ερντογάν για συμφωνία κατάπαυσης του πυρός

191016140035_SkodaFelicia

Το Felicia ήταν το πρώτο μοντέλο της Skoda, το οποίο δημιουργήθηκε και εξελίχθηκε κάτω από την ομπρέλα της Volkswagen το 1994. Η βιομηχανία από την Τσεχία κατασκεύασε 1.401.500 Felicia από το 1994 ως το 2001.