ΗΠΑ: Κυρώσεις σε τουρκική εταιρεία για κατασκευή και πώληση όπλων στους τζιχαντιστές

ΗΠΑ: Κυρώσεις σε τουρκική εταιρεία για κατασκευή και πώληση όπλων στους τζιχαντιστές

Η Profesyoneller Elektronik κατηγορείται από το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών ότι σχεδίασε, κατασκεύασε και πούλησε μέρη αεροσκάφους για λογαριασμό του Ισλαμικού Κράτους

Την επιβολή κυρώσεων εναντίον τριών εταιρειών και τριών φυσικών προσώπων για συνεργασία ή παροχή υπηρεσιών στους τζιχαντιστές
του Ισλαμικού Κράτους, ανακοίνωσε την Παρασκευή το υπουργείο Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών. Στη λίστα των εταιρειών και προσώπων που υποβλήθηκαν κυρώσεις, περιλαμβάνεται και μία τουρκική εταιρεία κατασκευής οπλικών συστημάτων και συγκεκριμένα η Profesyoneller Elektronik, του Yunus Emre Sakarya, με την κατηγορία ότι σχεδίασε, κατασκεύασε και πούλησε μέρη ενός αγνώστου ονομασίας αεροσκάφους για λογαριασμό του Ισλαμικού Κράτους.

Εκτός από την Profesyoneller Elektronik και τον ιδιοκτήτη της, το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών «τιμώρησε» εταιρείες και φυσικά πρόσωπα στις Φιλιππίνες και στη Σομαλία, επίσης με την κατηγορία της υποστήριξης των τζιχαντιστών και της συνδιαλλαγής με το Ισλαμικό Κράτος.

Πιο συγκεκριμένα, στις Φιλιππίνες υποβλήθηκαν κυρώσεις στον Abdulpatta Escalon Abubakar, για προώθηση των οικονομικών και υλική υποστήριξη στο Ισλαμικό Κράτος.

Στη Σομαλία, κυρώσεις επιβλήθηκαν στον Mohamed Mire Ali Yusuf και στην εταιρεία του Liibaan Trading and Al Mutafaq Commercial Company, για «ενέργειες υποστήριξης του Ισλαμικού Κράτους στη Σομαλία».

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

trumo_treasure

Το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι «τα ξένα κράτη δεν θα μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν τις νομισματικές πολιτικές ώστε να θέτουν σε μειονεκτική θέση τους αμερικανούς εργαζόμενους και τις αμερικανικές επιχειρήσεις»