ΗΠΑ: 175 χρόνια φυλακή στον πρώην γιατρό της αμερικανικής Ολυμπιακής ομάδας

ΗΠΑ: 175 χρόνια φυλακή στον πρώην γιατρό της αμερικανικής Ολυμπιακής ομάδας

Για σεξουαλική επίθεση σε 156 γυναίκες και κορίτσια - «Θα κουβαλώ τα λόγια σας για το υπόλοιπο της ζωής μου», τόνισε στη δήλωση μετανοίας του ο 54χρονος Λάτι Νασάρ

ΗΠΑ: 175 χρόνια φυλακή στον πρώην γιατρό της αμερικανικής Ολυμπιακής ομάδας
Στη φυλακή για το υπόλοιπο της ζωής του οδηγήθηκε ο πρώην γιατρός της Ολυμπιακής ομάδας Γυμναστικής των Ηνωμένων Πολιτειών, Λάρι Νασάρ, καθώς το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για σεξουαλική επίθεση σε 156 γυναίκες και κορίτσια, επιβάλλοντας ποινή 175 χρόνων κάθειρξης.

Η δικαστής Rosemarie Aquilina, σε μία άκρως συναισθηματική και οργισμένη ομιλία της, τόνισε απευθυνόμενη στο γιατρό, ότι «υπογράψατε τη θανατική σας καταδίκη» και πρόσθεσε ότι «δεν αξίζετε να περπατήσετε εκτός φυλακής για το υπόλοιπο της ζωής σας».

Ο Νασάρ είχε καταδικαστεί σε 40 χρόνια φυλάκισης πέρυσι, όταν κρίθηκε για επτά υποθέσεις σεξουαλικής επίθεσης και κατάχρησης. Μετά την κατάθεση 156 αθλητριών, ορισμένων εκ των οποίων ανηλίκων κατά το διάστημα του αδικήματος, το δικαστήριο αύξησε την ποινή του από 40 χρόνια, σε 175.

Κλείσιμο
Σε δήλώσή του, ο 54χρονος γιατρός απολογήθηκε απέναντι στα θύματά του, καταλήγοντας με τη φράση: «θα κουβαλώ τα λόγια σας για το υπόλοιπο της ζωής μου».



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης