Σε τρίτο ανασχηματισμό προχωρά η Τερέζα Μέι

Σε τρίτο ανασχηματισμό προχωρά η Τερέζα Μέι

Εντός της ημέρας αναμένεται να αποπεμφθούν τουλάχιστον τέσσερις υπουργοί, όπως αναφέρουν τα βρετανικά ΜΜΕ, ανάμεσα στους οποίους είναι και η υπουργός Παιδείας

Σε τρίτο ανασχηματισμό προχωρά η Τερέζα Μέι
Σήμερα και αύριο η πρωθυπουργός της Βρετανίας θα ανακοινώσει τον τρίτο και μεγαλύτερο κυβερνητικό ανασχηματισμό από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά της, τον Ιούνιο του 2017.
 
Εντός της ημέρας αναμένεται να αποπεμφθούν τουλάχιστον τέσσερις υπουργοί, όπως αναφέρουν τα βρετανικά ΜΜΕ. Ανάμεσά τους είναι και η υπουργός Παιδείας.
    
Κλείσιμο
Σε δηλώσεις της στο βρετανικό δίκτυο BBC,η Μέι επιβεβαίωσε πως σύντομα θα προχωρήσει σε ανασχηματισμό του υπουργικού συμβουλίου της έπειτα από την αναγκαστική παραίτηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ντάμιαν Γκριν τον Δεκέμβριο, αρνήθηκε όμως να δώσει λεπτομέρειες. Η ίδια πάντως ευελπιστεί να ολοκληρώσει την θητεία της που λήγει το 2022. 

«Προφανώς, η αποχώρηση του Ντάμιαν Γκριν πριν από τα Χριστούγεννα σημαίνει πως ορισμένες αλλαγές πρέπει όντως να γίνουν, και θα κάνω ορισμένες αλλαγές», δήλωσε στο BBC.
  
Όπως γράφει η εφημερίδα «Daily Telegraph»,η Βρετανίδα πρωθυπουργός αναμένεται να δημιουργήσει και μια νέα θέση.Το νέο πρόσωπο θα επιφορτιστεί με την ενημέρωση του υπουργικού συμβουλίου για τις προετοιμασίες εξόδου από την Ε.Ε χωρίς συμφωνία για το εμπόριο. Είναι ένα ενδεχόμενο που η κυβέρνηση θέλει να αποφύγει, ωστόσο προετοιμάζεται και γι’ αυτό το απευκταίο σενάριο.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με τους κυριακάτικους «Times», οι αλλαγές στην βρετανική κυβέρνηση έχουν στόχο να ενταχθούν νεότερες γυναίκες και μη λευκοί βουλευτές στο υπουργικό συμβούλιο, σε μια απόπειρα να βελτιωθεί η εικόνα του κόμματος. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Μπόρις Τζόνσον είναι πολύ πιθανό να αναλάβει σημαντικότερο ρόλο που θα μπορούσε να περιθωριοποιήσει τον Ντέιβιντ Ντέιβις, υπουργό αρμόδιο για το Brexit.Δεν είναι όμως λίγα τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ο υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον, ο υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ, η υπουργός Εσωτερικών, Αμπέρ Ρουντ και ο υπουργός Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις θα παραμείνουν στα πόστα τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης