Μπρονξ: Παιδί που έπαιζε με την κουζίνα προκάλεσε τη φονική πυρκαγιά

Μπρονξ: Παιδί που έπαιζε με την κουζίνα προκάλεσε τη φονική πυρκαγιά

Τουλάχιστον 12 είναι οι νεκροί, εκ των οποίων τέσσερα παιδιά - Με χαλασμένους αισθητήρες καπνού ο πρώτος όροφος της 100 ετών (!) πολυκατοικίας 

Μπρονξ: Παιδί που έπαιζε με την κουζίνα προκάλεσε τη φονική πυρκαγιά
Σε ατύχημα φαίνεται σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η φονική πυρκαγιά που ξέσπασε σε πολυκατοικία του Μπρονξ στη Νέα Υόρκη, στοιχίζοντας τη ζωή σε τουλάχιστον 12 ανθρώπους, εκ των οποίων τέσσερα παιδιά κάτω των 10 ετών. 

«Διαπιστώσαμε ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από μια κουζίνα στο ισόγειο. Προκλήθηκε από ένα παιδί 3,5 ετών που έπαιζε με μια κουζίνα αερίου. Ξέσπασε φωτιά και η μαμά του δεν το είχε αντιληφθεί. Το κατάλαβε από τις κραυγές του παιδιού», εξήγησε ο επικεφαλής της πυροσβεστικής, Ντάνιελ Νίγκρο.

Κλείσιμο
«Πρόκειται χωρίς αμφιβολία για μία ιστορική τραγωδία. Οι καρδιές όλων μας βρίσκονται μαζί με τις οικογένειες που έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα», πρόσθεσε.



Όπως ανέφερε νωρίτερα σε μήνυμα στο Τwitter ο εκπρόσωπος Τύπου του δημάρχου της Νέας Υόρκης, Μπιλ Ντε Μπλάζιο,  η φωτιά πιθανότατα εκδηλώθηκε όταν ένα μικρό παιδί  έπαιζε με την κουζίνα αερίου στον πρώτο όροφο της πολυκατοικίας, το βράδυ της Πέμπτης. Ωστόσο, οι έρευνες για την εξακρίβωση των αιτιών της φωτιάς παραμένει σε εξέλιξη.

Τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα περικύκλωσαν το φλεγόμενο κτίριο το πρωί της Παρασκευής, λίγες ώρες αφότου οι φλόγες και οι καπνοί έβγαιναν από παντού. 




Πολυκατοικία 100 ετών με χαλασμένους ανιχνευτές καπνού!

Σε ένα από τα διαμερίσματα του πρώτου ορόφου του κτιρίου είχε εδώ και μήνες χαλασμένους ανιχνευτές καπνού και μονοξειδίου του άνθρακα. Όπως αναφέρουν οι Αρχές, η φωτιά ξεκίνησε από τον πρώτο όροφο, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί αν ήταν αυτό το διαμέρισμα με τους χαλασμένους ανιχνευτές.  

Ο δήμαρχος Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο δήλωσε στο CNN ότι η «ηλικία» της πολυκατοικίας ξεπερνούσε τα 100 χρόνια, επισημαίνοντας πρόκειται για μία από τις χειρότερες τραγωδίες στην πόλη.

Τα θύματα, ηλικιών από ενός έτους έως 63, βρίσκονταν σε διάφορα διαμερίσματα της πολυκατοικίας, όπου εξαπλώθηκαν οι φλόγες και οι καπνοί . Τουλάχιστον τέσσερα παιδιά έχασαν τη ζωή τους, εκ των οποίων τα τρία ήταν κάτω των δέκα ετών. 



«Έτρεχαν να ξεφύγουν από τη φωτιά»

Η πυρκαγιά εξαπλώθηκε ταχύτατα από τον πρώτο όροφο,. Η πρώτη κλήση στην πυροσβεστική έγινε στις 6.51 το απόγευμα (τοπική ώρα) και οι δυνάμεις της ανταποκρίθηκαν μέσα σε τρία λεπτά, όπως σημείωσε ο επικεφαλής. 

Μάρτυρες διηγούνται τις στιγμές πανικού που επικράτησαν μέσα στο κτίριο, με τους ενοίκους να προσπαθούν να βρουν διέξοδο από τις φλόγες που τους απειλούσαν. «Κόσμος έτρεχε προς την έξοδο κινδύνου να ξεφύγει από μόνος του. Άνθρωποι ούρλιαζαν», δήλωσε μία αυτόπτης στο CNN. 

«Το μόνο που είδα ήταν παιδιά στην έξοδο κινδύνου.. Και οι φωτιές όλο και πλησίαζαν», δήλωσε άλλος μάρτυρας. Σοκαρισμένοι ένοικοι και μέλη των οικογενειών των θυμάτων στέκονταν έξω από το κτίριο κάτω από πολικές θερμοκρασίες, περιμένοντας κάποιο νέο. Τοπικό σχολείο μάλιστα άνοιξε για να προσφέρει καταφύγιο στους ανθρώπους που εγκατέλειψαν τα διαμερίσματά τους λόγω της φωτιάς. 

Η χειρότερη τραγωδία από το 1990

Η τραγωδία που σημειώθηκε τη νύχτα της Πέμπτης στο Μπρονξ είναι η πιο φονική πυρκαγιά μετά το 1990, όταν 87 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε στο κλαμπ Happy Land.

«Είναι μία φρικτή τραγωδία εν μέσω των γιορτών. Όταν οι άνθρωποι προσπαθούν να βρίσκονται με τις οικογένειές τους και να περνούν όμορφες και ήρεμες στιγμές το να συμβαίνει κάτι τέτοιο είναι τρομακτικό», δήλωσε σήμερα ο Ντε Μπλάζιο στο CNN. 





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης