Στρέιτ Ιρλανδοί παντρεύτηκαν για να γλιτώσουν το φόρο κληρονομιάς

Στρέιτ Ιρλανδοί παντρεύτηκαν για να γλιτώσουν το φόρο κληρονομιάς

Και οι δύο πέρασαν δύσκολες στιγμές, με τον O'Sullivan να μένει άστεγος και τον Murphy να υποφέρει από γιγαντοκυτταρική αρτηρίτιδα

Στρέιτ Ιρλανδοί παντρεύτηκαν για να γλιτώσουν το φόρο κληρονομιάς
Δύο Ιρλανδοί παντρεύτηκαν στο Δουβλίνο για να αποφύγουν να πληρώσουν 50.000 ευρώ σε φόρο κληρονομιάς για ένα σπίτι.

Οι καλύτεροι φίλοι Matt Murphy και Michael O'Sullivan είναι και οι δύο ετεροφυλόφιλοι, αλλά αποφάσισαν να παντρευτούν όταν ανακάλυψαν το φόρο που θα έπρεπε να καταβληθεί στο σπίτι του Murphy, 83 ετών, που σκόπευε να αφήσει στη διαθήκη του, στον O'Sullivan, που είναι το στήριγμά του εδώ και αρκετό καιρό.

"Γνωρίζω τον Matty εδώ και 30 χρόνια. Γίναμε πολύ φίλοι μετά το τέλος της δεύτερης σχέσης μου», δήλωσε ο O'Sullivan, πατέρας τριών παιδιών, στο Irish Mirror .

«Πηγαινοφέρνω τον Matt με το αυτοκίνητό μου σε διάφορα πάρτι και άλλα τέτοια πράγματα. Έγινε φίλος με όλους τους φίλους μου, τον αγαπούν όλοι».

Και οι δύο πέρασαν δύσκολες στιγμές, με τον O'Sullivan να μένει άστεγος και τον Murphy να υποφέρει από γιγαντοκυτταρική αρτηρίτιδα (κεφαλαλγία Horton), που επηρεάζει το οπτικό νεύρο.
Κλείσιμο

«Έμεινα μαζί του για λίγο και τελικά ο Matt είπε: "Γιατί δεν έρχεσαι να μένεις εδώ;» Θα πήγαινα να μείνω μαζί του σε περίεργες ώρες αλλά ποτέ ολόκληρη μέρα».

Ο Murphy δεν είχε την πολυτέλεια να πληρώνει τον O'Sullivan ως άτομο που τον φροντίζει. "Τελικά ο Matt είπε ότι ο μόνος τρόπος που θα μπορούσε να με πληρώσει ήταν να μου αφήσει το σπίτι. Είπε ότι θα μου δώσει το σπίτι, ώστε να έχω κάπου να ζήσω όταν πεθάνει».

Ωστόσο, ο O'Sullivan ήξερε ότι αυτό θα σήμαινε ότι θα έπρεπε να πληρώσουν τεράστιο φόρο και το σπίτι θα έπρεπε να πωληθεί για να πληρώσει το φόρο. Είπε ότι ο Μέρφι "κουβεντιάζοντας με έναν φίλο στο Cashel και είπε χαρούμενα ότι πρέπει να παντρευτούμε.

«Στη συνέχεια, μια νύχτα γύρισε και μου το είπε και είπα ότι θα τον παντρευτώ»

O'Sullivan αποτίει φόρο τιμής στην κοινότητα LGBT της Ιρλανδίας. «Οι ομοφυλόφιλοι και οι λεσβίες που πάλεψαν για την ισότητα γι αυτή τη χώρα, έτυχαν διάκρισης για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους, πήραν ισότητα για τον εαυτό τους αλλά και για όλους τους άλλους».

Το ζευγάρι παντρεύτηκε σε ένα πρώην νοσοκομείο στην οδό Grand Canal του Δουβλίνου, ακολουθούμενο από ένα γεύμα για πέντε άτομα στο κοντινό μπαρ Gasworks.

Ο O'Sullivan ήταν προηγουμένως παντρεμένος με μια γυναίκα, ενώ αυτός είναι ο πρώτος γάμος του Μέρφι.

Κατά τη διάρκεια της γαμήλιας τελετής ο O'Sullivan μίλησε για τη μεγάλη καλοσύνη του συζύγου του, ανέφεραν οι Irish Times, ενώ ο Murphy τραγουδούσε το Let the World Go By, του Willie Nelson.

Ο O'Sullivan είπε μετά την τελετή: «Με τον Ματ αγαπιόμαστε, αλλά σαν φίλοι».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης