Είναι οι Αμερικανοί ρατσιστές; Το σχόλιο στο Facebook που έγινε viral μέσα σε δύο μέρες

Είναι οι Αμερικανοί ρατσιστές; Το σχόλιο στο Facebook που έγινε viral μέσα σε δύο μέρες

Αυτό θα πει την έβαλε στη θέση της!

Το περιστατικό που βίωσε σ' ένα αεροδρόμιο θέλησε να μοιραστεί ένας μαύρος Αμερικανός με τους διαδικτυακούς του φίλους.

Ο ίδιος και ενώ περίμενε στη σειρά του για να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο, έχοντας στα χέρια του ένα εισιτήριο πρώτης θέσης, δέχθηκε μία άκρως ρατσιστική αντιμετώπιση από μία ξανθιά γυναίκα.

Ο ίδιος θέλησε να μοιραστεί τη στιχομυθία αυτή με τους διαδικτυακούς του φίλους και να αφήσει τα σχόλια σ' αυτούς.Εκείνη: Με συγχωρείτε πιστεύω ότι μπορεί να βρίσκεστε σε λάθος μέρος, γι' αυτό πρέπει να μας αφήσετε να περάσουμε. Αυτή η ουρά είναι για αυτούς που έχουν προτεραιότητα επιβίβασης
Εγώ: Όταν λέτε προτεραιότητα εννοείται τη πρώτη θέση, σωστά;
Αυτή: Ναι ... τώρα με συγχωρείτε, αλλά θα σας φωνάξουν αφού επιβιβαστούμε
Εγώ: *βάζω την κάρτα επιβίβασης της πρώτης θέσης στο πρόσωπό της* Μπορείτε να χαλαρώσετε κυρία, είμαι στο σωστό σημείο, είμαι εδώ περισσότερη ώρα από εσάς, οπότε θα  επιβιβαστείτε μετά από μένα
Αυτή: *ακόμα δεν το αφήνει να περάσει* θα πρέπει να είναι φαντάρος ή κάτι τέτοιο, αλλά εμείς πληρώσαμε για τις θέσεις μας και γι' αυτό θα πρέπει να περιμένει
Εγώ: Όχι, είμαι πολύ μεγάλος για να είμαι φαντάρος. Είμαι απλώς ένας μαύρος με λεφτά

Το σχόλιο αυτό δημοσιεύτηκε στις 5 Δεκεμβρίου και μέσα σε δύο μέρες κατάφερε να συγκεντρώσει πάνω από 629.000 likes και πάνω από 230.000 shares.

ΣΧΟΛΙΑ (13)

Ε.Π

Ο ίδιος λέει ότι είναι ένας 'αράπης' με λεφτά. Βλέπουμε τη φάτσα, διαβάζουμε το στυλ της γραφής και καταλαβαίνουμε πάραυτα ότι πρόκειται για δικηγόρο, γιατρό, χρηματιστή, μεγαλοεπιχειρηματία. Πώς δεν το κατάλαβε η κυρία, μπαμ κάνει ο bro...

John Fistikis

*Killer speech by Zimbabwes ex-President Robert Mugabe:* Racism will never end as long as *white cars are still using black tyres*. Racism will never end if people still use *black to symbolise bad luck and white for peace*. Racism will never end if people still wear *white clothes to weddings and black clothes to funerals*. Racism will never end as long as those who dont pay their bills are *blacklisted not white listed*. Even when playing snooker, you havent won until youve *sunk the black ball*, and the white ball must remain on the table! But I dont care, as long as Im still using *white toilet paper to wipe my black ass*, Im happy.

NIGGA WITH MONEY?

Drug dealer, τραγουδιστής ή μπασκετμπολίστας? Καθόλου ρατσιστικό, ο.κ.?....

Δ

Μεγαλύτεροι ρατσιστές από τους μαύρους ... οι μαύροι μουσουλμάνοι. Δεν νοιάζονται ούτε για τα παιδιά τους, γιατί απλά αυτά θα τα φροντίσουν οι λευκοί.

nik the greek

Και ομως οι μαυροι ειναι ρατσιστες,και θα σας εξηγησω γιατι,στην δουλεια μου διαπληκτιστικα με δυο μαυρους ,με τα πολλα ηρθε ο διευθυντης μου ,και τι του ειπαν?οτι εχω προβλημα με το χρωμα τους,επειδη ειναι μαυροι ,και εμεινα μαλακας,για πληροφοριες κοιταξτε τη τραβαν ε οι λευκοι στην αμερικη,αυτοι ξερουν καλυτερα!

Όποιος βλέπει ράτσα είναι ρατσιστής

όποιος βλέπει έθνος είναι εθνικιστής. Δε θέλουν να μην υπάρχει διαχωρισμός με βάση το οτιδήποτε, θέλουν να δώσουν αξία σε αυτό που οι ίδιοι διαχωρίζουν τους εαυτούς τους. Αυτό είναι περηφάνια και είναι απαράδεκτο. Δε γουστάρω να είσαι περήφανος εις βάρος τρίτων. Αν χρειαστεί να ταπεινωθείς θα σε ταπεινώσω χρησιμοποιώντας και το χρώμα, και τη θρησκεία, το έθνος, την εμφάνιση, το φύλο, τα πάντα. Όχι γιατί εγώ έχω πρόβλημα με αυτά, αλλά γιατί ΕΣΥ τα χρησιμοποιείς (ή προσπαθείς γενικώς) για να νιώσεις περηφάνια ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ τρίτων. Από τη στιγμή που τα χρησιμοποιείς για να τροφοδοτήσεις το εγώ σου, ή απλά το κάνεις, τελείωσες, και μετά ΜΗΝ κλαίγεσαι για ρατσισμό. Τόσο απλά. Δε δέχομαι κάποιος Έλληνας, για να χρησιμοποιήσω τα δικά μας και όχι μαύρους ή οτιδήποτε, να το παίζει ψωροπερήφανος εις βάρος τρίτων, πχ Αλβανών, και να κλαίγεται όταν του θυμίζεις ότι δεν είναι σε θέση και δε θα έπρεπε να κοροϊδεύει κανέναν. Η περηφάνια εις βάρος τρίτων, φαινομενικά κατώτερων, είναι απαράδεκτη. Όπως και η επιθυμία των τρίτων, φαινομενικά κατώτερων, να θέλουν να "ανέλθουν" για να έχουν την ίδια πρόσβαση σε αυτού του είδους την περηφάνια. Αν ο κοινός παρανομαστής είναι η περηφάνια, και οι μεν και οι δε χρειάζονται ταπείνωση άμεσα. Αν ο κοινός παρανομαστής είναι η ισονομία, τότε φυσικά όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι απέναντι στον νόμο.

Κορεκτορας

Μάθε να μιλάς Ελληνικά. Το συμπέρασμα του σχόλιου σου είναι ότι τελικά θέλουν να υπάρχει διαχωρισμός. Και η απάντηση μου σε αυτό που μάλλον ήθελες να γράψεις, τι είναι έθνος; κάτι που δημιουργήθηκε για να σου παίρνουν οι πλούσιοι τα λεφτά σου νόμιμα μέσω φόρων και να σε βάζουν να το υπερασπίζεσαι ενώ αυτός είναι στον καναπέ του. Τι είναι ράτσα? Κάτι που δημιουργήθηκε για να δείξει την δήθεν ανωτερότητα κάποιον χρωμοσωμάτων εναντίων κάποιον άλλων αλλά ποιος κρίνει τι είναι ανώτερο από το.

ΤΤ

Ειναι οι μαυροι ρατσιστες ;

Chris

Τα στερεότυπα, μας επιτρέπουν να παίρνουμε αποφάσεις, σε καταστάσεις που δεν έχουμε όλη την πληροφορία. Τα στερεότυπα, είναι τα a priori, στατιστικά στοιχεία, που οι γονείς μας, η εκπαίδευση, η κοινωνίας μας παρέχει (είναι δηλαδή μια πλούσια βάση δεδομένων) που δεν θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε στη ζωή μας. Αυτά χρησιμεύουν, σε περιπτώσεις που έχεις να αποφασίσεις χωρίς δεδομένα. Αν π.χ. πρέπει να αποφασίσεις μια ομάδα 5 ανθρώπων, από 5 τυχαίες γυναίκες ή 5 τυχαίους άνδρες, τότε το στερεότυπο λέει ότι θα επέλεγες τους άνδρες. Διότι, στατιστικά, έχεις περισσότερες πιθανότητες να τύχεις με άνδρες ψηλότερους, ή ικανότερους στο μπάσκετ, σε ένα δείγμα, από κανονικό πληθυσμό. Αυτό είναι επιλογή βάσει στερεοτύπου. Αν όμως είχες τα δεδομένα, και ήξερες ποιοι επελέγησαν. Τότε, μπορεί να έπεσες στη γυναικεία ομάδα μπάσκετ της Αμερικής, και οι άνδρες να έτυχε να είναι όλοι τους 1.60 ύψος. Τότε, θα διαλέξεις, με βάση την πληροφορία που έχεις (a posteriori), και θα επιλέξεις τις γυναίκες. Άρα, τα στερεότυπα, είναι σημαντικός παράγοντας της ζωής μας, σε περιπτώσεις που η επιλογή, γίνεται χωρίς άλλη πληροφορία.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Είμαι απλώς ένας μαύρος με λεφτά... ΕΙΠΕ Ο ΙΔΙΟς δηλαδη ΔΕΝ ειναι εγχρωμος ??? ειναι ρατσιστης του εαυτου του αφου βλεπει οτι ειναι μαυρος και οχι κατι αλλο... επισις η κυρια δεν γνωριζε οτι καθε κανονας εχει και εξαιρεσεις...

X

eisai vlakas

Bonaparte

Είναι ρατσιστής του εαυτού του λέει το γίδι. Δεν είναι ρατσιστικό να είσαι μαύρος και να το λές, ρατσιστικό είναι να νομίζεις πως δεν μπορεί κάποιος να έχει εισιτήριο πρώτης θέσης επειδή είναι μαύρος.

Χ

και επειδή μια λευκή τον μίλησε έτσι, τότε όλα τα δις λευκών είναι ρατσιστές. Ωραίος. Πάνε μια βολτούλα στην Αφρική και καλύτερα στην Νιγηρία... Έλα μετά να μας πεις.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

passport-control01-mesa

Άδεια ταξιδίου κόστους επτά ευρώ για την είσοδο στον χώρο Σένγκεν και βάσεις δεδομένων της Europol και της Interpol για περίπου 30 εκατ. πολίτες «τρίτων χωρών», αποφάσισε το Συμβούλιο της ΕΕ για την ενίσχυση της εσωτερικής ασφάλειας 

2