Πακιστάν: Πάντρεψαν 5χρονη με 22χρονο!

Πακιστάν: Πάντρεψαν 5χρονη με 22χρονο!

Ο γαμπρός συνελήφθη μαζί με τον πατέρα του και τον ληξίαρχο

Ένα νέο περιστατικό με ανήλικη νύφη καταγράφηκε στο Πακιστάν, όταν ένα κορίτσι 5 ετών εξαναγκάστηκε σε γάμο με έναν 22χρονο άνδρα. Στην τελετή που έλαβε χώρα στο χωριό Ραμάν Σαρ κλήθηκε η αστυνομία, αλλά δεν έφτασε έγκαιρα ώστε να σταματήσει τον γάμο, αναφέρει η πακιστανική εφημερίδα Dawn.

Ο γαμπρός συνελήφθη μαζί με τον πατέρα του και τον ληξίαρχο, ενώ το κορίτσι φέρεται να ακολούθησε τους αστυνομικούς μαζί με τη μητέρα της. Σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, στη μητέρα και το παιδί ενδέχεται να ασκηθούν διώξεις υπό τον νόμο περί απαγόρευσης γάμων που ορίζει ως το κατώτερο ηλικιακό όριο τα 16 χρόνια για τις γυναίκες.  

Το φαινόμενο του εξαναγκασμού παιδιών σε γάμο είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στην ισλαμική χώρα, υπάρχει όμως έλλειψη αξιόπιστων στοιχείων για το ζήτημα. 

Ορισμένες εκθέσεις εκτιμούν ότι ένα 30% αυτών των «γάμων» που τελούνται στην επαρχία Σιντχ είναι δι΄ εξαναγκασμού. Η φιλανθρωπική οργάνωση «Girls not Brides» υπογραμμίζει ότι το 21% των γυναικών στο Πακιστάν παντρεύονται μέχρι τα 18 τους χρόνια

Η Εθνοσυνέλευση του Πακιστάν είχε απορρίψει την πρόταση να αυξήσει το κατώτερο όριο ηλικίας στις γυναίκες στα 18 όπως ακριβώς είναι και για τους άνδρες.

ΣΧΟΛΙΑ (3)

kyr

ΜΕΤΑ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΠΛΥΣΤΕΡΑΣ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΤΩ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΟΝΟΣΙΑΚΗΔΕΣ, ΠΟΥ ΕΙΣΕΒΑΛΑΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΒΙΑ !!

Συριζοσυνιστάμενος

Σεβασμό στους πολυπολιτισμικούς. Πάντως χαθήκαμε τόσες κοπέλλες να έρθουν οι πάκηδες να πάρουν και εμάς;

αντιτζιχαντ.

οπως ακριβως εκανε και ο μωαμεθ τους. Αυτο ειναι το απανθρωπο ισλαμ. Δεν σεβονται τις ψυχες των παιδιων και καταστρεφουν τον ψυχισμο τους και τις ζωες τους. Κολαση δηλαδη.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης