Μπριζίτ Μακρόν: Η ανακοίνωση του Μεγάρου των Ηλυσίων για τον ρόλο της Πρώτης Κυρίας

Μπριζίτ Μακρόν: Η ανακοίνωση του Μεγάρου των Ηλυσίων για τον ρόλο της Πρώτης Κυρίας

Από την περίοδο της προεκλογικής του εκστρατείας ο Γάλλος πρόεδρος είχε δηλώσει ότι, αν εκλεγεί, η σύζυγός του θα έχει ενεργό ρόλο στο πλευρό του

Μπριζίτ Μακρόν: Η ανακοίνωση του Μεγάρου των Ηλυσίων για τον ρόλο της Πρώτης Κυρίας
Η Μπριζίτ Μακρόν, όπως όλα δείχνουν, δεν έχει την διάθεση να παίζει διακοσμητικό ρόλο δίπλα στον νέο Γάλλο πρόεδρο, κάτι που και ο ίδιος είχε δηλώσει κατά την διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας.

Ήδη, η νέα ένοικος του Ελιζέ έχει οργανώσει το δικό της γραφείο στο ισόγειο του προεδρικού Μεγάρου, έχοντας στην διάθεσή της τρεις συνεργάτες και δύο άτομα για την προσωπική της ασφάλεια, όπως δήλωσε στον γαλλικό Τύπο ο επικεφαλής του γραφείου της Πρώτης Κυρίας, Πιέρ Ολιβιέ Κοστά.

Κλείσιμο


Όμως, το τελευταίο διάστημα βουλευτές της αντιπολίτευσης εξέφρασαν την αντίθεσή τους για τον ενεργό ρόλο της Μπριζίτ στο πλευρό του Εμμανουέλ Μακρόν και επικαλέστηκαν τον νόμο που απαγορεύει στους βουλευτές να εργάζονται για εκείνους μέλη της οικογένειάς τους.

«Κάντε αυτό που λέω, όχι αυτό που κάνω
», έγραψε ειρωνικά για το θέμα στο Twitter ο ρεπουμπλικανός βουλευτής Τιερί Μαριανί ενώ ο βουλευτής της Αριστεράς, Ερίκ Κοκερέλ έγραψε: «Η Μπριζίτ Μακρόν θα είναι λοιπόν μια συνεργάτιδα. Ωστόσο, θα απαγορεύεται στους βουλευτές να απασχολούν μέλη της οικογένειάς τους, έτσι δεν είναι;».

Μετά τον «πόλεμο» που ξέσπασε εναντίον της Μπριζίτ Μακρόν από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης το Ελιζέ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο BFM: «Οι Γάλλοι πλημμυρίζουν την Μπριζίτ Μακρόν με εκατοντάδες γράμματα την ημέρα. Δεν σκοπεύει να πει "Σταματώ, θα ασχολούμαι με τα τραπεζομάντιλα και τα λουλούδια στο Ελιζέ"».

Μπορεί η απάντηση από το Μέγαρο των Ηλυσίων να δόθηκε στην δημοσιότητα για να τονιστεί ότι ο ρόλος της συζύγου του Εμμανουέλ Μακρόν δεν θα είναι απλά διακοσμητικός, αλλά παράλληλα, όπως τονίζει το γαλλικό περιοδικό Gala, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και σεξιστική, υπό την έννοια ότι η Μπριζίτ δεν είναι μια συνηθισμένη γυναίκα για να ασχολείται με τραπεζομάντιλα και λουλούδια.

Επίσης, η απάντηση του Ελιζέ μπορεί να ερμηνευτεί ως προσβολή για τις προκατόχους της 64χρονης νέας ενοίκου του, οι οποίες συνήθως περιορίζονταν σε έναν συμβολικό ρόλο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης