Πόλεμος και βία τα κύρια αίτια της προσφυγιάς στη Μεσόγειο

Πόλεμος και βία τα κύρια αίτια της προσφυγιάς στη Μεσόγειο

Oι λιγότεροι εκ των προσφύγων και μεταναστών άφησαν την πατρίδα τους για οικονομικούς λόγους. Αντιθέτως, το 80% το έπραξαν, όπως δηλώνουν οι ίδιοι, εξαιτίας του πολέμου και της βίας

Την άποψη που υποστηρίζει ότι οικονομικά κίνητρα ωθούν κυρίως τους πρόσφυγες και μετανάστες να εγκαταλείπουν τις χώρες τους κατευθυνόμενοι προς την Ευρώπη δια της Μεσογείου καταρρίπτει ελληνοβρετανική πανεπιστημιακή μελέτη, την οποία παρουσιάζει η Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Όπως παρατηρεί η εφημερίδα της Φρανκφούρτης, «ακόμη και δύο χρόνια μετά την έναρξη των μεγάλων μεταναστευτικών ροών υπάρχουν λίγα στοιχεία σε σχέση με τα αίτια που ωθούν πρόσφυγες και μετανάστες να έρχονται στην Ευρώπη. Μία πρόσφατα δημοσιευθείσα μελέτη του Πανεπιστημίου Μίντλσεξ στο Λονδίνο σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι λιγότεροι εξ αυτών άφησαν την πατρίδα τους για οικονομικούς λόγους. Αντιθέτως, το 80% το έπραξαν, όπως δηλώνουν οι ίδιοι, εξαιτίας του πολέμου και της βίας».

Όπως διευκρινίζει η FAZ, στο πλαίσιο της μελέτης ρωτήθηκαν το 2016 περίπου 750 μετανάστες στην Ελλάδα, στη Σικελία και στη Μάλτα ενώ διενεργήθηκαν περισσότερες από 100 συνεντεύξεις. Σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης, «η πλειοψηφία πήρε τον δρόμο της φυγής εξαιτίας διώξεων, πολέμου και πείνας. Ως συχνότερη αιτία αναφέρθηκε ο πόλεμος. Μόλις το 18% συνολικά δήλωσαν οικονομικά κίνητρα», σημειώνει η εφημερίδα.

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Q

Απο το Indymedia το πηρατε αυτο το αρθρο? Γιατι μονο οι σκουπιδοντενεκεδες της φασιστερας συνεχιζουν να πιπιλανε την ιδια καραμελα 30 χρονια τωρα. Ο καθε νορμαλ ανθρωπος που εχει τα ματια του ανοιχτα και δεν φοραει κομματικες παρωπιδες εχει ηδη δει οτι αυτα ειναι μπουρδες και η πραγματικοτητα ειναι οτι επιτελλειται γενοκτονια και αφανισμος της λευκης φυλης. Θελουν τον μεσαιωνα του Ισλαμ στην Ευρωπη και με την δικαιολογια του ανθρωπισμου και του προοδευτισμου το σπρωχνουν να ερθει οσο γινεται πιο γρηγορα.

Εσκεμμένη πληθυσμιακή αλλοίωση η πραγματική αιτία

Κουβαλάνε οργανωμένα χιλιάδες λαθραίους με κάθε μέσο για να αλλοιώσουν πληθυσμιακά και θρησκειολογικά την Ευρώπη. Ήδη η Γαλλία έχει γεμίσει μαύρους μουσουλμάνους, και ακολουθεί η Γερμανία (όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα το 51% των κατοίκων της Φρανκφούρτης είναι μη Γερμανοί, ουσιαστικά τριτοκοσμικοί μουσουλμάνοι). Θέλουν να κάνουν την Ευρώπη όπως τις ΗΠΑ : πολτός εθνοτήτων και θρησκειών με τους λευκούς Χριστιανούς μειονότητα για να έχουν πάμφθηνα εργατικά χέρια (ιδίως οι Γερμανοί βιομήχανοι) και να ελέγχουν τον πληθυσμό. Θέλουν να διαλύσουν κάθε λευκή κοινωνία με Χριστιανική παράδοση.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης