Τα πέντε πρόσωπα που έκαναν την έκπληξη στις γαλλικές εκλογές

Τα πέντε πρόσωπα που έκαναν την έκπληξη στις γαλλικές εκλογές

Η Λεπέν σάρωσε στο 11ο διαμέρισμα του Πα ντε Καλαί, ενώ καλά τα πήγε και ο πρώην πρωθυπουργός, Μανουέλ Βαλς - Ήττα για τον Μπενουά Αμόν και τον Zαν Κριστόφ Καμπαντελίς 

Τα πέντε πρόσωπα που έκαναν την έκπληξη στις γαλλικές εκλογές
Τα πέντε πρόσωπα που έκαναν την έκπληξη- ευχάριστη ή δυσάρεστη - στον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών της Γαλλίας : 
   
1.Ο βουλευτής Τιμπό Γκουιλί με αναπληρωματική τη θετή κόρη του Μακρόν, Τιφέιν Οζιέρ, περνά στον δεύτερο γύρο 
 
Στο 4ο διαμέρισμα του Πα ντε Καλαί, ο υποψήφιος βουλευτής με το κόμμα του Μακρόν, Τιμπό Γκουιλί έδωσε φτερά στη θετή κόρη του Μακρόν. Η Γκουιλί  με αναπληρωματική την Τιφέιν Οζιέρ, θετή κόρη του Γάλλου προέδρου, έκανε την έκπληξη σε ένα από τα προπύργια της γαλλικής Ακροδεξιάς. Η 39χρονη Οζιέρ δεν έλειπε από το πλευρό του Μακρόν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας με τον πατριό της να την προτρέπει να ασχοληθεί με τα κοινά. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο Τιμπό Γκουιλί εξελέγη με διαφορά τουλάχιστον τεσσάρων μονάδων έναντι του ακροδεξιού του αντιπάλου περνώντας στον δεύτερο γύρο . 

 
Κλείσιμο
2. Η μαύρη "Μαριάν" - Αισάτα Σεκ
 
Η Αισάτα Σεκ έβαλε τα γυαλιά στον μέντορά της, τον πρώην πρόεδρο του Σοσιαλιστικού Κόμματος που έριξε στα βράχια το κόμμα της στις εκλογές της 7ης Μαίου και εν συνεχεία στον πρώτο γύρο των  βουλευτικών εκλογών της Κυριακής.   
 
Μόλις 27 ετών, η νεαρή ακτιβίστρια είναι εγγονή οπλίτη από τη Σενεγάλη. Επί προεδρίας Ολάντ, η  οικογένειά της πέρασε το κατώφλι των Ηλυσίων , όπως και άλλες οικογένειες οπλιτών από τη Σενεγάλη με τον Γάλλο πρόεδρο να της χορηγεί χαμογελαστός τη γαλλική υπηκοότητα. Εκτός από εγγονή οπλίτη από τη Σενεγάλη , είναι ακτιβίστρια του Σοσιαλιστικού Κόμματος.
 
Κι ενώ η "μαύρη Μαριάν", όπως την αποκαλεί η "Liberation", παρομοιάζοντάς την με το σύμβολο της γαλλικής Δημοκρατίας, απολαμβάνει την εκλογή της, ο Μπενουά Αμόν, δεν τα κατάφερε. Ο πρώην πρόεδρος των Σοσιαλιστών και υποψήφιος του κόμματος αποκλείστηκε από τον πρώτο γύρο με τους ομοιδεάτες του να τον κατηγορούν για την ταπεινωτική ήττα του κόμματός του. 


3. Zαν Κριστόφ Καμπαντελίς - πρώτος γραμματέας του Σοσιαλιστικού Κόμματος
 
Στη 16η περιφέρεια του Παρισιού, της οποίας ήταν βουλευτής από το 1997, ο πρώτος γραμματέας του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Ζαν Κριστόφ Καμπαντελίς αποκλείστηκε από τον πρώτο γύρο. Η ήττα του Καμπαντελίς, της "ψυχής" του Σοσιαλιστικού Κόμματος, δεν μπορεί να περάσει έτσι. Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι το κόμμα του συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα το απόγευμα για να ανασυνταχθεί ενόψει του δεύτερου γύρου των βουλευτικών.       

4. Ο ανεπιθύμητος Μανουέλ Βαλς 

Προς μεγάλη έκπληξη, εξελέγη ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας επί Ολάντ, Μανουέλ Βαλς. Παρά τον πόλεμο που υπέστη από το ίδιο του το κόμμα, ο Βαλς ήρθε πρώτος στην περιφέρεια Eσόν με ποσοστό 25,5%. Η αποστολή του δεν ήταν πάντως εύκολη στην εκλογική περιφέρεια της Εσόν, αφού είχε να αντιμετωπίσει 22 αντιπάλους. Τελικά ήρθε πρώτος και θα αντιμετωπίσει στον β' γύρο την υποψήφια της Ανυπότακτης Γαλλίας την 40χρονη συνδικαλίστρια Φαριντά Αμράνι που συγκέντρωσε 17,61%.

5. H Mαρίν Λεπέν σάρωσε  στο 11ο διαμέρισμα του Πα ντε Καλαί 

Η Λεπέν σάρωσε στο 11ο διαμέρισμα του Πα ντε Καλαί με ποσοστό 46,02%. Η επικεφαλής του ακροδεξιού "Εθνικού Μετώπου" κατάφερε να ενισχύσει το ποσοστό της σε σχέση με τον προηγούμενο πρώτο γύρο των βουλευτικών του 2012 κατά τέσσερις μονάδες. Η Λεπέν υπερίσχυσε της υποψήφιας με το κόμμα του Μακρόν, Αν Ροκέ, που ήρθε δεύτερη με ποσοστό 16,43%. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης