United Airlines: Ένα δισ. δολάρια η ζημιά από τη βίαιη απομάκρυνση του επιβάτη

United Airlines: Ένα δισ. δολάρια η ζημιά από τη βίαιη απομάκρυνση του επιβάτη

«Αστοχία του συστήματος» χαρακτηρίζει πλέον το συμβάν ο CEO της εταιρείας ο οποίος όμως δεν παραιτείται - Δεσμεύεται πως δεν θα ξαναχρησιμοποιήσουν αστυνομικούς για την απομάκρυνση επιβατών - Σε νοσοκομείο του Σικάγο ο άτυχος επιβάτης

 United Airlines: Ένα δισ. δολάρια η ζημιά από τη βίαιη απομάκρυνση του επιβάτη
Μετά τη «βουτιά» των μετοχών της United Airlines, η εταιρεία ζήτησε για δεύτερη φορά άφεση αμαρτιών για το περιστατικό με τη βίαιη απομάκρυνση επιβάτη από αεροσκάφος της.

Η εταιρεία υπέστη ζημία ύψους ενός δισεκατομμυρίων δολαρίων, γεγονός που αποδίδεται στον αντίκτυπο και είχε το πρωτοφανές περιστατικό, προκαλώντας ακόμη και την αντίδραση του Λευκού Οίκου. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας χαρακτήρισε την υπόθεση πραγματικά τρομακτική. «Κανείς, ποτέ, δεν πρέπει να πέφτει θύμα μίας τέτοιας άσχημης συμπεριφοράς», υποστήριξε ο Όσκαρ Μουνιόζ σε επιστολή προς τους υπαλλήλους της εταιρείας, μία ημέρα μετά τη δημοσίευση του βίντεο που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στα social media. Σημειώνεται, ότι ο επιβάτης βρέθηκε «χωρίς θέση» λόγω υπερκράτησης- με ευθύνη, δηλαδή, της εταιρείας.

Παρά τις έντονες αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το πρωτοφανές περιστατικό, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας "United Airlines", Oσκαρ Μουνιόζ, δήλωσε πως δεν πρόκειται να παραιτηθεί  όπως αναφέρει το BBC .


Κλείσιμο


Το επίμαχο βίντεο απεικονίζει έναν άνδρα να απομακρύνεται με τη βία από αεροσκάφος, στο αεροδρόμιο του Σικάγο, με την αιτιολογία ότι η πτήση ήταν υπεράριθμη. Τρία στελέχη ασφαλείας έσυραν τον Κινέζο γιατρό τραβώντας τον από τα χέρια και τα πόδια. Ο άνδρας καθόταν στη θέση του και όταν του είπαν ότι δεν μπορεί να ταξιδέψει, αρνήθηκε να κατέβει από το αεροσκάφος ισχυριζόμενος ότι, ως γιατρός έχει επαγγελματικές υποχρεώσεις στο Λούισβιλ που δεν μπορούσαν να αναβληθούν. Και τότε, υπάλληλοι ασφαλείας τον σήκωσαν από τα χέρια και τα πόδια και τον έσυραν εκτός αεροπλάνου, μπροστά στα έκπληκτα μάτια των υπολοίπων επιβατών, οι οποίοι αντέδρασαν φωνάζοντας ενώ τραβούσαν βίντεο με το κινητό τους τηλέφωνο. 

Η υπόθεση έχει απασχολήσει και τον Λευκό Οίκο, με τον Σον Σπάισερ να αναφέρει πως είναι σίγουρο ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είδε το σχετικό βίντεο. «Δεν νομίζω ότι υπάρχει άνθρωπος που θα δει το βίντεο και δεν θα ενοχληθεί από το πώς συμπεριφέρονται σε έναν άλλο άνθρωπο», δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Αντιδράσεις προκλήθηκαν και στην Κίνα, που κάλεσε σε μποϊκοτάζ της εταιρείας, καθώς στο βίντεο ακούγεται ο επιβάτης να ισχυρίζεται ότι στοχοποιείται επειδή είναι Κινέζος.

Η United Airlines δεν θα καλεί πια αστυνομικούς για να απομακρύνει επιβάτες υπεράριθμων πτήσεων
Εκτός από τη νέα απολογητική επιστολή του, ο διευθύνων σύμβουλος της United Airlines προέβη σήμερα και σε περαιτέρω δηλώσεις ανακοινώνοντας ότι η εταιρία του δεν θα χρησιμοποιεί πλέον αξιωματούχους των υπηρεσιών επιβολής νόμου για να απομακρύνει επιβάτες από υπεράριθμες πτήσεις.

Ο Μουνιόζ δήλωσε στο δίκτυο ABC News ότι το πρόβλημα ήταν «μια αστοχία του συστήματος» που απέτρεψε τους υπαλλήλους από το να χρησιμοποιήσουν την «κοινή λογική» στην περίπτωση αυτή. 

Νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Σικάγο ο άτυχος επιβάτης


Ο γιατρός επιβάτης της United Airlines που απομακρύνθηκε με τη βία από υπεράριθμη πτήση δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό πως «δεν είναι καλά στην υγεία του και ότι έχει τραυματιστεί σχεδόν παντού». 

Ο δικηγόρος του εξέδωσε μια ανακοίνωση μέσω της οποίας ευχαριστεί τον κόσμο για τη συμπαράσταση και το ενδιαφέρον που έδειξε για την κατάσταση της υγείας του πελάτη του Ντέιβιντ Τάο ο οποίος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Σικάγο. 


Δείτε βίντεο: United Airlines: Ένα δις η ζημιά από τη βίαιη απομάκρυνση του επιβάτη


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης