Πάπας Φραγκίσκος: Αφήστε τα κινητά και πιάστε τη Βίβλο

Πάπας Φραγκίσκος: Αφήστε τα κινητά και πιάστε τη Βίβλο

«Τι θα γινόταν αν ο άνθρωπος αφιέρωνε στο ιερό βιβλίο όσο χρόνο αφιερώνει στο κινητό του», αναρωτήθηκε στην ομιλία του ο Ποντίφικας

Πάπας Φραγκίσκος: Αφήστε τα κινητά και πιάστε τη Βίβλο
«Πύρινο» λόγο εναντίον της παγκόσμιας τρέλας που έχει καταβάλει την ανθρωπότητα, σε φτωχές και πλούσιες κοινωνίες, έβγαλε ο Πάπας Φραγκίσκος, θέτοντας το «υπαρξιακό« ερώτημα «τι θα γινόταν αν ο άνθρωπος αφιέρωνε στην ανάγνωση της Βίβλου, όσο χρόνο αφιέρωνε για την ενασχόλησή του στο κινητό του τηλέφωνο;».

Ο επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας, μετά την Ευλογία της Κυριακής, μίλησε στους πιστούς, θίγοντας ένα θέμα που ταλανίζει και σε κοινωνικό επίπεδο τον σύγχρονο κόσμο. Την υπερβολή στη χρήση των κινητών τηλεφώνων και την απομάκρυνση από τη θρησκεία. «Τι θα συνέβαινε αν κοιτάζαμε λίγο πίσω, αν ανοίγαμε -τη Βίβλο- περισσότερες φορές, αν διαβάζαμε το μήνυμα του Θεού, με τη συχνότητα που διαβάζουμε τα μηνύματά μας στο κινητό;», αναρωτήθηκε ο Πάπας Φραγκίσκος.

Το θέμα τέθηκε προς συζήτηση στον κόσμο, ωστόσο η τεχνολογία καλπάζει στον δικό της ρυθμό. Όπως έγραψε κάποιος στα social media, η λύση υπάρχει, ώστε να συνδυαστούν και τα δύο. Να βρεθεί μία εφαρμογή, που θα μπορείς να «κατεβάσεις» τη Βίβλο στο κινητό σου, ώστε να είναι προσβάσιμη ανά πάσ στιγμή από τους πιστούς.

Το θέμα της θρησκείας, ωστόσο, δεν αφορά τη νέα τεχνολογία, αλλά το πως αντιλαμβάνεται ο σύγχρονος άνθρωπος την πίστη και αν ο τρόπος που χρησιμοποιεί η Εκκλησία τον εκφράζει και τον καλύπτει. Η υπερβολή, είτε προς τη μία, είτε προς την άλλη πλευρά, αποτελεί λανθασμένη επιλογή. Σε κάθε περίπτωση, αποτελεί προσωπικό θέμα του κάθε ανθρώπου αν θα απασχολείται με το κινητό του, ή αν θα μελετά τη Βίβλο και τα όποια διδάγματά της.

Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης