ΗΠΑ: Σάλος με την απόφαση του Τραμπ να διορίσει τον γαμπρό του ως σύμβουλο

ΗΠΑ: Σάλος με την απόφαση του Τραμπ να διορίσει τον γαμπρό του ως σύμβουλο

Οι Δημοκρατικοί καλούν τον Αμερικανό Μίδα σε επανεξέταση της απόφασης για τον διορισμό του, εγείροντας ζητήματα τόσο νεποτισμού όσο και σύγκρουσης συμφερόντων

ΗΠΑ: Σάλος με την απόφαση του Τραμπ να διορίσει τον γαμπρό του ως σύμβουλο
Πυρ και μανία είναι οι Δημοκρατικοί στις ΗΠΑ μετά την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να αναθέσει στον γαμπρό του, σύζυγο της κόρης του Ιβάνκα, Τζάρεντ Κάσνερ, τη θέση του ανώτατου προεδρικού συμβούλου του.
Αν τελικά ο γαμπρός του αναλάβει το αξίωμα, θα χαράσσει την πολιτική σε ζητήματα εμπορίου και Μέσης Ανατολής. 

Κλείσιμο
Οι Δημοκρατικοί καλούν τον Αμερικανό Μίδα σε επανεξέταση της απόφασης για τον διορισμό του, εγείροντας ζητήματα τόσο νεποτισμού όσο και σύγκρουσης συμφερόντων.
O Κάσνερ έχει αρκετά κοινά με τον πεθερό του,
Ντόναλντ Τραμπ: 1ον, και οι δύο λατρεύουν την Ιβάνκα, 2ον, δραστηριοποιούνται στον χώρο των ακινήτων και 3ον, είναι και οι δύο υπέρμετρα φιλόδοξοι.
   
Από τη στιγμή που ο Κάσνερ αναλάβει τη θέση του συμβούλου του προέδρου, θέση που επιπλέον είναι άμισθη, ο διορισμός του δεν χρειάζεται (όπως γίνεται με τις προεδρικές επιλογές για τα υπουργεία) να περάσει από έγκριση του Κογκρέσου. 

Σε ανοικτή επιστολή τους μετά την ανακοίνωση για τον Κάσνερ, Δημοκρατικοί βουλευτές μέλη της Επιτροπής Δικαιοσύνης, ζητούν να «επανεξεταστεί ο διορισμός» λέγοντας ότι «ενδέχεται να παραβιάζει» τις διατάξεις εναντίον νεποτισμού και επιπλέον «η θέση του στο Λευκό Οίκο μπορεί να του επιτρέψει να επηρεάσει την χάραξη πολιτικής προς όφελος των επιχειρηματικών συμφερόντων».  

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο νεαρός επιχειρηματίας ήταν στα κορυφαία στελέχη της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ: Μαζί με τον Στιβ Μπάνον, επικεφαλής του ακροδεξιού ιστότοπου "Breitbart", είχε εξέχοντα ρόλο στην στρατηγική του Τραμπ.

Ο Κάσνερ μάλιστα θεωρείται ότι ήταν υπεύθυνος για την απομάκρυνση του Κρις Κρίστι (κυβερνήτη του Νιου Τζέρσεϊ) από την προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ -ο Κρίστι, όταν ήταν παλιότερα εισαγγελέας, είχε πρωταγωνιστήσει στη δίωξη του πατέρα του Κάσνερ, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση για φοροδιαφυγή και άσκηση πίεσης σε μάρτυρα.

Ποιος είναι ο γαμπρός του Τραμπ

   
Ο Τζάρεντ Κάσνερ είναι ο σύζυγος της Ιβάνκα Τραμπ και μαζί έχουν αποκτήσει τρία παιδιά. Είναι γενικός διευθυντής της οικογενειακής  επιχείρησης real estate και ιδιοκτήτης της εφημερίδας "New York Observer".

 Μέσα από την εφημερίδα κατάφερε να δώσει μεγαλύτερη δημοσιότητα στον Ντόναλντ Τραμπ, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις. Ο Κάσνερ ήταν ένας από τους στενούς συμβούλους του Τραμπ στην προεκλογική καμπάνια.Γεννήθηκε στις 10 Ιανουαρίου 1981 στο Νιου Τζέρσι , γιος του Τσαρλς και της Σέριλ Κάσνερ. Ο πατέρας του είναι ένας επιτυχημένος κτηματομεσίτης της Νέας Υόρκης. Έχει τρία αδέρφια. Σπούδασε Κοινωνιολογία στο Χάρβαρντ και κατά τη διάρκεια των σπουδών του έγινε εκατομμυριούχος από τις κτηματομεσιτικές του δραστηριότητες. Μεγάλωσε σε ένα παραδοσιακά εβραϊκό περιβάλλον . Είναι εγγονός Εβραίων που χάθηκαν στο Ολοκαύτωμα, στην Πολωνία. Για χάρη του, η λατρεμένη κόρη του Τραμπ, Ιβάνκα, ασπάστηκε τον Ιουδαϊσμό για να τον παντρευτεί και μάλιστα μιλάει συχνά και ανοιχτά για τη νέα θρησκεία της. 

O πατέρας του, Τσαρλς Κάσνερ, υπήρξε πάντα μεγάλος  χορηγός του Δημοκρατικού κόμματος. Το 2006 κατηγορήθηκε και καταδικάστηκε για απόπειρα δωροδοκίας και παράνομες χρηματοδοτήσεις προεκλογικών εκστρατειών του πρώην κυβερνήτη Τζέιμς Μαγκρίβι. Ο Τσαρλς έμεινε στη φυλακή για 14 μήνες, στην Αλαμπάμα και στη συνέχεια ενσωματώθηκε πλήρως μέσα στην οικογένεια Τραμπ.

Πίσω από όλες αυτές τις καταγγελίες και τις μηνύσεις κρυβόταν ο Κρις Κρίστι, νυν κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ, ο οποίος ήταν τότε εισαγγελέας. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης