Συνετρίβη αεροπλάνο με 47 επιβαίνοντες στο Πακιστάν

Συνετρίβη αεροπλάνο με 47 επιβαίνοντες στο Πακιστάν

Το αεροσκάφος τύπου ATR-42 της Pakistan International είχε προορισμό το Ισλαμαμπάντ  - Ανάμεσα στους επιβαίνοντες και ένας τηλεοπτικός αστέρας του Πακιστάν

Συνετρίβη αεροπλάνο με 47 επιβαίνοντες στο Πακιστάν
Στον θρήνο έχει βυθιστεί στο Πακιστάν έπειτα από τη συντριβή αεροσκάφους της εταιρίας Pakistan International το οποίο εκτελούσε πτήση με προορισμό το Ισλαμαμπάντ και μετέφερε τουλάχιστον 47 επιβαίνοντες.

Το αεροσκάφος τύπου ATR-42 είχε απογειωθεί από την πόλη Σιτράλ και συνετρίβη κοντά στην πόλη Αμποταμπάντ, στην περιοχή Χαβελιάν, ενώ το στίγμα του εξαφανίστηκε από τα ραντάρ 90 λεπτά μετά την απογείωση.


Κλείσιμο



Στο αεροπλάνο σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες επέβαιναν 47 άτομα, ενώ ανάμεσά συγκαταλέγεται και ένας τηλεοπτικός αστέρας του Πακιστάν.

Μόλις, μάλιστα, έγινε γνωστό πως στο αεροσκάφος επέβαινε ο Τζουναίντ Τζαμσέντ, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στο τηλεοπτικό κοινό του Πακιστάν, το Twitter κατακλύστηκε από μηνύματα αγάπης για τον ίδιο και την οικογένειά του.

Ο Τζαμσέντ έγινε ευρέως γνωστός στη γενέτειρά του τη δεκαετία του 1980 χάρη στο συγκρότημα «Vital Signs», το οποίο λάτρεψαν οι νέοι της εποχής, μετατρέποντάς το σε ένα από τα πιο σημαντικά μουσικά σχήματα της χώρας.

Δέκα χρόνια μετά την καριέρα του στη μουσική, ο Τζαμσέντ αποφάσισε να γίνει κληρικός εκφράζοντας δημόσια την αγάπη του στη θρησκεία και προσκαλώντας τους νέους να ακολουθήσουν το δρόμο του Αλλάχ. 

Ο Τζαμσέντ, ο οποίος είχε λάβει τιμητική διάκριση από τον πρόεδρο του Πακιστάν, ταξίδευε με τη σύζυγό του.

Ο αδελφός του Τζαμσέντ δήλωσε σε τοπικές εφημερίδες πως ο 52χρονος, η σύζυγός του και άλλα μέλη της θρησκευτικής ομάδας Tableegi επέστρεφαν έπειτα από ένα ταξίδι στο Σιτράλ. 


Ο Τζουναίντ Τζαμσέντ




Στο σημείο της συντριβής σπεύδουν σωστικά συνεργεία. Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι το θεωρούν απίθανο να βρεθούν επιζώντες, ενώ προς το παρόν έχουν εντοπιστεί 21 σοροί. 

«Όλες οι σοροί έχουν απανθρακωθεί και δεν μπορούν να αναγνωριστούν. Τα συντρίμμια έχουν διασκορπιστεί», δήλωσε ο αξιωματούχος Ταζ Μουχάμαντ Χαν που βρίσκεται στο σημείο.

Ο Χαν, μάλιστα, επικαλέστηκε μαρτυρίες αυτοπτών που είδαν το αεροσκάφος πριν συντριβεί στην ορεινή περιοχή να έχει τυλιχτεί στις φλόγες. 

Κυβερνήτης του δικινητήριου ελικοφόρου αεροσκάφος τύπου ATR-42 ήταν ο Σααλέχ Τζαντζούα με συγκυβερνήτες τους Αλί Ακράμ και Αχμέντ Τζαντζούα.

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα ανάμεσα στους επιβαίνοντες συγκαταλέγονται εννέα γυναίκες και δύο παιδιά.

Ο πρόεδρος της χώρας, Μαμνούν Χουσεΐν, εξέφρασε την οδύνη του για την τραγωδία και «προσευχήθηκε για τις ψυχές», ενώ κάλεσε τις αρμόδιες αρχές να επιταχύνουν τη διαδικασία διάσωσης και να συνεργαστούν με τους συγγενείς των θυμάτων. 

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν, Μουχάμαντ Ναουάζ Σαρίφ, κάλεσε όλες τις αρμόδιες αρχές να σπεύσουν στο σημείο και ζήτησε από την εταιρία Pakistan International Airlines (PIA) να έρθει σε επαφή με τις οικογένειες των επιβαινόντων. 

«Λυπούμαστε που πρέπει να ενημερώσουμε ότι ένα ATR-42 αεροσκάφος της PIA που εκτελούσε την πτήση PK-661 και μετέφερε περίπου 40 ανθρώπους έχασε πριν λίγο επαφή με τον πύργο ελέγχου ενώ πετούσε από το Σιτράλ στο Ισλαμαμπάντ. Ολοι οι αρμόδιοι έχουν κινητοποιηθεί για τον εντοπισμό του αεροσκάφους. Ο Τύπος θα ενημερώνεται σύμφωνα με τις εξελίξεις», ανέφερε η πρώτη ανακοίνωση της PIA.

Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της συντριβής, εντούτοις, πηγές αναφέρουν ότι το αεροσκάφος «αντιμετώπιζε πρόβλημα στον κινητήρα».

Εκπρόσωπος της PIA υποστήριξε ότι ο κυβερνήτης εξέπεμψε σήμα κινδύνου πριν χαθεί το στίγμα του αεροσκάφους από το ραντάρ και επιβεβαίωσε τον αριθμό των επιβαινόντων διευκρινίζοντας: «Το τύπου ATR αεροπλάνο μετέφερε 42 επιβάτες, εκ των οποίων εννέα γυναίκες και δύο παιδιά, και δύο αεροσυνοδούς και τρεις πιλότους».



Το σημείο της συντριβής







Η λίστα των επιβαινόντων


Ο κυβερνήτης του  μοιραίου αεροσκάφους





Βίντεο του συγκροτήματος «Vital Signs» του Τζουναίντ Τζαμσέντ


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης