Υπ. Άμυνας των ΗΠΑ το «τρελό σκυλί» που έλεγε ότι «έχει πλάκα να πυροβολείς ανθρώπους»

Υπ. Άμυνας των ΗΠΑ το «τρελό σκυλί» που έλεγε ότι «έχει πλάκα να πυροβολείς ανθρώπους»

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNN, ο Τραμπ έχει εντυπωσιαστεί πολύ από το βιογραφικό του Ματίς και από τα όσα έχει ακούσει για εκείνον

Υπ. Άμυνας των ΗΠΑ το «τρελό σκυλί» που έλεγε ότι «έχει πλάκα να πυροβολείς ανθρώπους»
Ένα «τρελό σκυλί», όπως είναι το ψευδώνυμο του στρατηγού εν αποστρατεία Τζέιμς Ματίς είναι έτοιμο να αναλάβει το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ.  

Ο Τραμπ έγραψε στο twitter ότι ο Ματίς, ένας απόστρατος στρατηγός των Πεζοναυτών, ο οποίος στο παρελθόν υπήρξε επικεφαλής αποστολών στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ, είναι ένας αληθινός στρατηγός.

Τα αμερικανικά ΜΜΕ επισημαίνουν ότι ο Ματίς είχε ηγηθεί της αιματηρής επίθεσης στη Φαλούτζα του Ιράκ το 2004 και στο βιογραφικό του περιλαμβάνεται η δήλωση ότι «έχει πλάκα να πυροβολείς κάποιους ανθρώπους».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNN, ο Τραμπ έχει εντυπωσιαστεί πολύ από το βιογραφικό του Ματίς και από τα όσα έχει ακούσει για εκείνον. Με 44 χρόνια υπηρεσίας ο Ματίς ήταν επικεφαλής της στρατιωτικής δύναμης στο νότιο Αφγανιστάν το 2001 και ενός τάγματος πεζοναυτών την εποχή της αμερικανικής εισβολής στο Ιράκ, το 2003. 

Την επιλογή του Μάτις επιβεβαίωσε ο ίδιος ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ σε ομιλία του στο Σινσινάτι.
Κλείσιμο

«Θα διορίσουμε τον Τζέιμς Μάτις υπουργό Άμυνας. Είναι ότι πιο πλησιέστερο στον στρατηγό Πάτον» είπε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια ομιλίας του γνωρίζοντας την αποθέωση από το πλήθος που τον παρακολουθούσε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης