Ιράν: Σύντομα θα επιχειρήσουμε σε Ευρώπη και ΗΠΑ

Ιράν: Σύντομα θα επιχειρήσουμε σε Ευρώπη και ΗΠΑ

Εντολή για διείσδυση στο ευρωπαϊκό και αμερικανικό έδαφος

Ιράν: Σύντομα θα επιχειρήσουμε σε Ευρώπη και ΗΠΑ
Το Ιράν στέλνει επίλεκτες στρατιωτικές δυνάμεις στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ με την βρετανική εφημερίδα «Daily Mail» να κάνει λόγο για νέο τρομοκρατικό κίνδυνο.  
   
Μαχητές των «Φρουρών της Επανάστασης», της «ελίτ» της στρατιωτικής δύναμης του Ιράν, έχουν λάβει εντολές από τον ανώτατο θρησκευτικό ηγέτη της χώρας, Αλί Χαμενεΐ, να διεισδύσουν στο ευρωπαϊκό και το αμερικάνικο έδαφος, όπως ανέφερε σε κρατικά ιρανικά ΜΜΕ στα φαρσί Ιρανός στρατιωτικός ηγέτης.
   
«Ο κόσμος καλό είναι να γνωρίζει ότι, οι Φρουροί της Επανάστασης (IRGC) θα είναι στις ΗΠΑ και την Ευρώπη πολύ σύντομα»
Κλείσιμο
, σύμφωνα με τον Ιρανό στρατιωτικό διοικητή, ο οποίος υποστήριξε πως,  αυτές οι στρατιωτικές δυνάμεις θα έχουν στόχο να ενισχύσουν το σκληροπυρηνικό καθεστώς του Ιράν και να αποτρέψουν πιθανά πραξικοπήματα κατά της Ισλαμικής Δημοκρατίας. 
 
Τα σχόλια του Ιρανού στρατιωτικού ηγέτη έρχονται την ώρα που η κυβέρνηση της Τεχεράνης δαπανά μεγάλα ποσά για την αναβάθμιση του στρατιωτικού της υλικού και την ενίσχυση της παρουσίας του σε όλη τη Μέση Ανατολή και πέραν αυτής. 
 
Οι Φρουροί της  Επανάστασης είναι  οι θεματοφύλακες του θεοκρατικού καθεστώτος και αποτελούν έναν πανίσχυρο και καθοριστικό πυλώνα για το σύγχρονο Ιράν.
 
Δημιουργήθηκαν την επαύριο της ισλαμικής επανάστασης  του 1979, η οποία ανέτρεψε τον σάχη Μοχάμεντ Ρεζά Παχλαβί, με αρχικό σκοπό την καταστολή και εξάλειψη των «αντεπαναστατικών στοιχείων». 
   
Ο Αγιατολάχ Χομεϊνί μερίμνησε ώστε να μην έχει την ίδια μοίρα με τον Μοχάμεντ Μοσαντέκ, εθνικιστή πρωθυπουργό ο οποίος ανατράπηκε το 1953 από φιλοδυτικό στρατιωτικό πραξικόπημα, γι’αυτό και δημιούργησε τους Φρουρούς της Επανάστασης ως δικλείδα ασφαλείας έναντι του στρατού του στον οποίο δεν είχε εμπιστοσύνη .

Η συμμετοχή τους στον πόλεμο μεταξύ Ιράν και Ιράκ (1980-1988) ήταν καταλυτική και από τότε  απολαμβάνουν μεγάλο κύρος στην ιρανική κοινωνία. Σήμερα είναι ένα αυτόνομο και επίλεκτο στρατιωτικό σώμα το οποίο αριθμεί περίπου 120.000 άνδρες.
 
Οι Φρουροί της Επανάστασης λαμβάνουν την καλύτερη στρατιωτική εκπαίδευση. Εκτός των χερσαίων μονάδων, διαθέτουν και δικό τους ναυτικό, αεροπορία και υπηρεσία πληροφοριών.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης