Ερντογάν: «Η ΕΕ μας υποσχέθηκε 3 δισ. ευρώ, αλλά ακόμη να έρθουν»

Ερντογάν: «Η ΕΕ μας υποσχέθηκε 3 δισ. ευρώ, αλλά ακόμη να έρθουν»

«Μέχρι στιγμής ξοδέψαμε 14 εκατομμύρια δολάρια για τους πρόσφυγες» - «Η ΕΕ μας έδωσε τον λόγο της», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος

Ερντογάν: «Η ΕΕ μας υποσχέθηκε 3 δισ. ευρώ, αλλά ακόμη να έρθουν»
Τι κι αν μίλησε στο συνέδριο του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας στην Κωνσταντινούπολη με θέμα «Ο ρόλος των γυναικών στην ανάπτυξη», τι κι αν αναφέρθηκε στην ισότητα των φύλων και τον σημαντικό ρόλο της γυναίκας. Η σημερινή ομιλία του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν
, δεν συμπεριλάμβανε μόνο γυναικεία θέματα, αλλά τα είχε… όλα. Στην ατζέντα της ημέρας περιείχε θέματα επικαιρότητας όπως το προσφυγικό, τη Συρία, το Ιρακ μέχρι και την κριτική που δέχεται από άλλες χώρες για την πολιτική που ακολουθεί.  

Ένα από τα σημεία που στάθηκε ο Τούρκος πρόεδρος ήταν το προσφυγικό. «Ντρέπομαι γι' αυτά που γίνονται στη Συρία. Ντρέπομαι όταν βλέπω τους μουσουλμάνους από το Ιράκ, το Αφγανιστάν, τη Σομαλία, στη Μεσόγειο, το Αιγαίο, να σπρώχνονται για να φτάσουν στην Ευρώπη. Από την άλλη όμως  αυξάνεται και το μίσος μου. Όταν βλέπω τις φωτογραφίες του παιδιού Αϊλάν στα εξώφυλλα των περιοδικών, το μίσος μου αυξάνεται», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν. 

Κλείσιμο
«Μέχρι στιγμής ξοδέψαμε 14 εκατομμύρια δολάρια για τους πρόσφυγες. Η ΕΕ
μας έδωσε τον λόγο της. Μας είπε ότι στις αρχές του Ιουλίου θα μας έδιναν 3 δις ευρώ. Γιατί δεν είναι ειλικρινείς. Είπαν θα τα στείλουν, αλλά ακόμη να έρθουν», ανέφερε ο ίδιος.

Ο Τούρκος Πρόεδρος μιλώντας για την κριτική που δέχεται από τις χώρες της Δύσης για την εμπλοκή του στη Συρία και το Ιράκ, είπε: «Η αντίληψη του ότι η δική μου τρομοκρατία είναι καλή και η δική σου κακή, οδηγεί την ανθρωπότητα στην καταστροφή. Επειδή οι τρομοκρατικές οργανώσεις τρέφονται με αίμα και βία κάθε στιγμή μπορεί να στραφούν εναντίον και των χωρών που τους στήριξαν… Εμείς έχουμε σύνορα με αυτές τις χώρες (εννοεί Συρία και Ιράκ), πως να μην ενδιαφερθούμε; Ως μια χώρα που φιλοξενεί στα χώματά της τρία εκατομμύρια πρόσφυγες από τη Συρία και το Ιράκ και έχει διακινδυνεύσει για να σβήσει την φωτιά που καίει σε αυτήν την περιοχή, είμαστε πάλι έτοιμοι να λάβουμε μεγαλύτερη ευθύνη».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης