ΗΠΑ: Αστυνομικοί πυροβολούν με πλαστικές σφαίρες τους Ινδιάνους διαδηλωτές

ΗΠΑ: Αστυνομικοί πυροβολούν με πλαστικές σφαίρες τους Ινδιάνους διαδηλωτές

Οι συγκεντρωμένοι σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα μέσα στο ποτάμι - Με σπρέι πιπεριού και εκπαιδευμένους σκύλους απάντησαν οι αστυνομικοί

ΗΠΑ: Αστυνομικοί πυροβολούν με πλαστικές σφαίρες τους Ινδιάνους διαδηλωτές
Μεγάλες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι καταγγελίες περί χρήσης πλαστικών σφαιρών από την αμερικανική αστυνομία εναντίον των Ινδιάνων και των διαδηλωτών στην περιοχή της Βόρειας Ντακότα.

Οι διαδηλωτές και οι Ινδιάνοι της φυλής Σιού, επιχειρούν να σταματήσουν την επέκταση του αγωγού πετρελαίου στην περιοχή τους, την οποία τους κληρονόμησαν οι πρόγονοί τους πριν από 140 χρόνια, όταν διεξήχθη η πολυαίμακτη μάχη του Λιτλ Μπιγκ Χορν.

Σύμφωνα με αναφορές, υπήρξαν συγκρούσεις μεταξύ των αστυνομικών και των συγκεντρωμένων, οι οποίοι έχουν δημιουργήσει έναν καταυλισμό για να εμποδίσουν τα σχέδια των πετρελαϊκών εταιρειών.

Οι καταγγελίες για χρήση πλαστικών σφαιρών από την αστυνομία είναι πολλές, ενώ υπάρχουν και αποδεικτικά στοιχεία από τη μεταφορά ανθρώπων που τραυματίστηκαν στο νοσοκομείο. 
Κλείσιμο

Οι συγκεντρωμένοι δημιούργησαν ένα ανθρώπινο φράγμα μπροστά στους αστυνομικούς, μέσα στο ποτάμι που χωρίζει τις δύο περιοχές. Σύμφωνα με καταγγελίες μελών της Διεθνούς Αμνηστίας που βρίσκονται στο σημείο, οι διαδηλωτές, εκτός των άλλων, δέχθηκαν επίθεση με σπρέι πιπεριού και αστυνομικούς σκύλους, προκειμένου να υποχωρήσουν.








Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης