Βίντεο: Είναι τυφώνας αλλά όχι ο... malakas και χτύπησε την Ταϊβάν

Βίντεο: Είναι τυφώνας αλλά όχι ο... malakas και χτύπησε την Ταϊβάν

Ο σούπερ τυφώνας Meranti χτύπησε την Ταϊβάν - Χωρίς ρεύμα 300.000 σπίτια - Οι αεροπορικές εταιρείες ακύρωσαν όλες τις προγραμματισμένες πτήσεις τους από και προς το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας Ταϊπέι

Βίντεο: Είναι τυφώνας αλλά όχι ο... malakas και χτύπησε την Ταϊβάν
Με ταχύτητα 216 χλμ/ώρα πνέουν οι θυελλώδεις άνεμοι στην Ταϊβάν και η βροχή είναι καταρρακτώδης. Μπορεί η Ιαπωνία να ετοιμάζεται για τον... malakas, αλλά στην Ταϊβάν έχουν κάτι σοβαρότερο να ανησυχούν αυτές τις ώρες

Ο υπερ-τυφώνας Μεράντι, ο ισχυρότερος στον κόσμο έως αυτή τη στιγμή φέτος, πλήττει ιδιαίτερα τις νότιες και ανατολικές πόλεις της νησιωτικής χώρας.

Σχολεία, επιχειρήσεις και δημόσιες υπηρεσίες έβαλαν λουκέτο την Τετάρτη στη νησιωτική χώρα, ενώ κρίθηκε αναγκαία και η μετεγκατάσταση 1.500 κατοίκων σε πιο ασφαλείς περιοχές, καθώς οι αρμόδιες αρχές βρίσκονταν σε ετοιμότητα ενόψει της έλευσης του ισχυρότερου τυφώνα της χρονιάς, παγκοσμίως. Οι μετεωρολόγοι είχαν προειδοποιήσει ότι ο υπερτυφώνας επρόκειτο να χτυπήσει την Τετάρτη την Ταϊβάν και την Πέμπτη θα πλήξει περιοχές της Κίνας.


Κλείσιμο

Περίπου 300 χιλιάδες σπίτια έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα μόλις ο Μεράντι πλησίασε τις ακτές της Ταϊβάν, ενώ και οι αεροπορικές εταιρείες ακύρωσαν όλες τις προγραμματισμένες πτήσεις τους από και προς το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας Ταϊπέι, αλλά και αυτό της πόλης Kaohsiung. Παρόμοια τύχη είχαν και τα δρομολόγια των τρένων.



Η Ταϊβάν πλήττεται συχνά από τέτοιου είδους φυσικά φαινόμενα, καθώς μόλις δύο μήνες πριν είχε δεχθεί το χτύπημα του φονικού τυφώνα Νεπαρτάκ, ενώ το 2009 ο τυφώνας Μορακότ είχε προκαλέσει το θάνατο 700 ατόμων στο πέρασμά του, αλλά και ζημιές ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης