Συναγερμός στο Παρίσι για αυτοκίνητο με φιάλες υγραερίου κοντά στην Παναγία των Παρισίων
Το αυτοκίνητο μάρκας Peugeot εντοπίστηκε χωρίς πινακίδες τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής - Πληροφορίες ότι ο ιδιοκτήτης του ήταν στις λίστες υπόπτων της γαλλικής αστυνομίας
UPD:
Αναστάτωση επικρατεί τις τελευταίες ώρες στη Γαλλία με την είδηση ότι η αστυνομία εντόπισε τα ξημερώματα της Κυριακής κοντά στην εκκλησίας της Παναγίας των Παρισίων ένα αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες μέσα στο οποίο βρέθηκαν επτά φιάλες υγραερίου.
Σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης πρόκειται για ένα αυτοκίνητο μάρκας Peugeot 607 που ήταν σταθμευμένο στην περιοχή Quai de Montebello στο πέμπτο διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας.
Το αυτοκίνητο βρέθηκε με τα φώτα κινδύνου αναμμένα, σαν να ήθελε να τραβήξει την προσοχή, δήλωσαν σήμερα δύο αστυνομικοί αξιωματούχοι. «Πιστεύουμε ότι μπορεί να προσπαθούσε να κάνει μια δοκιμή», δήλωσε ένας από τους αξιωματούχους.
Δεν βρέθηκε πυροδοτικός μηχανισμός στο αυτοκίνητο, υπήρχαν ωστόσο μερικά έγγραφα γραμμένα στα αραβικά. Κατά πληροφορίες οι έξι από τις επτά φιάλες ήταν στο μπροστινό κάθισμα του αυτοκινήτου.
Κλείσιμο
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η αστυνομία έχει συλλάβει τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου το όνομα του οποίου βρισκόταν στον κατάλογο των υπηρεσιών πληροφοριών για άτομα ύποπτα για θρησκευτικό ριζοσπαστισμό.
Άλλα τοπικά μέσα μεταδίδουν ότι υπό κράτηση βρίσκεται ένας άνδρας 34 ετών και μια γυναίκα 29 ετών, ενώ η εφημερίδα Le Parisien κάνει λόγο για έξι συνολικά συλλήψεις.
Αν μπορούσαμε να ανοίξουμε ένα παράθυρο και να κοιτάξουμε τον κόσμο εκεί γύρω στο 2050, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα βλέπαμε έναν πλανήτη αγνώριστο, αλλά έναν κόσμο που θα έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί.
Πώς μπορεί μια επίσκεψη σε ένα μουσείο, ένα πείραμα ή μια πρώτη γνωριμία με την φύση να αλλάξει τον τρόπο που ένα παιδί βλέπει τον κόσμο; Περισσότερα από εννέα χρόνια, το πρόγραμμα «Οι Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν» της Stoiximan δίνει σε παιδιά από όλη την Ελλάδα την ευκαιρία να διευρύνουν βιωματικά τους ορίζοντες τους.
Δουλειά, οικογένεια, υποχρεώσεις, μάς κάνουν συχνά να μεταθέτουμε τη φροντίδα του εαυτού μας. Η νέα καμπάνια της Εθνικής Ασφαλιστικής μάς θυμίζει γιατί αξίζει να εστιάσουμε ξανά σε εμάς και την υγεία μας