Σαπέν: Διαπραγμάτευση για Brexit το γρηγορότερο θέλουν οι G7

Σαπέν: Διαπραγμάτευση για Brexit το γρηγορότερο θέλουν οι G7

Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας δήλωσε ότι η Βρετανία δεν ήταν προετοιμασμένη για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου και θα πρέπει να της δοθεί χρόνος για να αντιδράσει

Σαπέν: Διαπραγμάτευση για Brexit το γρηγορότερο θέλουν οι G7
Ανώτατοι αξιωματούχοι από την G7, την Ομάδα των επτά ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη, θέλουν την έναρξη των διαπραγματεύσεων για την έξοδο της Βρετανίας από ΕΕ
το συντομότερο δυνατό, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν.

«Ότι οι αγορές αντέδρασαν καλά, ότι τα πράγματα παραμένουν υπό έλεγχο, ότι υπάρχει ανάγκη να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις το συντομότερο δυνατό», απάντησε ο Σαπέν στο Reuters, όταν ρωτήθηκε για τη συζήτηση που έγινε σε σχέση με το
Brexit
Κλείσιμο
κατά τη διάρκεια συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών και κεντρικών τραπεζιτών της G7 σήμερα στην πόλη Τσενγκντού της Κίνας.

Οι συνομιλίες της G7 διεξήχθησαν στο περιθώριο της συνεδρίασης στην Κίνα αξιωματούχων της G20, της ευρύτερης Ομάδας στην οποία μετέχουν πολλές από τις σημαντικότερες οικονομίες του πλανήτη.

Νωρίτερα, ο Σαπέν δήλωσε ότι η Βρετανία δεν ήταν προετοιμασμένη για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου και θα πρέπει να της δοθεί χρόνος για να αντιδράσει, αλλά αυτό δεν θα πρέπει να διαιωνίζεται λόγω της αβεβαιότητας που είναι επιζήμια.

Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι καλούν συνεπώς τη Βρετανία να αρχίσει διαπραγματεύσεις χωρίς καθυστέρηση, τονίζοντας ότι η αναβολή της απόφασή της για την επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων δημιουργεί αβεβαιότητα η οποία έχει επιπτώσεις στην οικονομική ανάπτυξη.
«Τότε, κάτι που είναι κατανοητό δεδομένου του σοκ και της έλλειψης προετοιμασίας των βρετανικών αρχών, η Βρετανία χρειαζόταν λίγο χρόνο για να οργανωθεί και να εξετάσει τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να αντιδράσει», δήλωσε ο Σαπέν.

«Αλλά αυτό δεν θα πρέπει να διαρκέσει επ΄αόριστον, η αβεβαιότητα είναι επιζήμια, και οικονομικά, και κυρίως για τη Βρετανία. Έτσι, κάποιος πρέπει να αρχίσει διαπραγματεύσεις το συντομότερο δυνατό», τόνισε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης