Βίντεο: Αστυνομικοί σώζουν μωράκι που είχε αφυδατωθεί κλεισμένο σε αυτοκίνητο

Βίντεο: Αστυνομικοί σώζουν μωράκι που είχε αφυδατωθεί κλεισμένο σε αυτοκίνητο

Το λίγων μηνών κοριτσάκι εντοπίστηκε από αστυνομικούς σε κλειστό αυτοκίνητο και ήταν σε προχωρημένη κατάσταση αφυδάτωσης

Βίντεο: Αστυνομικοί σώζουν μωράκι που είχε αφυδατωθεί κλεισμένο σε αυτοκίνητο
Το να αφήνει κανείς ένα παιδί μέσα σε ένα αυτοκίνητο με κλειστά παράθυρα είναι πραγματικό έγκλημα, καθώς το αδύναμο σύστημα εφίδρωσης των μωρών τα οδηγεί πολύ σύντομα στην αφυδάτωση απ' ότι τους ενήλικες.

Στην Αμερική μάλιστα το φαινόμενο έχει πάρει διαστάσεις επιδημίας, καθώς κάθε χρόνο δεκάδες παιδιά βρίσκουν τον θάνατο κλεισμένα μέσα σε αυτοκίνητα, από γονείς που δεν γνωρίζουν σε τι κινδύνους εκθέτουν τα παιδιά τους.

Ένα νέο περιστατικό, και πάλι στις ΗΠΑ, ήρθε χθες στην επικαιρότητα και μάλισα συνοδεύεται από ένα ιδιαίτερα συγκινητικό βίντεο. Όπως μαθαίνουμε η αστυνομία κλήθηκε από περαστικούς να απελευθερώσει ένα 9 μηνών μωράκι από ένα SUV στο οποίο ήταν κλεισμένο.

Το μωρό βρισκόταν κλεισμένο μέσα στο αυτοκίνητο για αρκετή ώρα σε ένα πάρκινγκ σε πόλη του Αλμπουκέρκι των ΗΠΑ και όταν πλησίασαν οι αστυνομικοί, είδαν ότι βρισκόταν σε άθλια κατάσταση.

Κλείσιμο
Όπως βλέπουμε από την κάμερα που έχει πάνω του ο αστυνομικός το μωρό βρίσκεται σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, χωρίς να αντιδρά στο περιβάλλον, στοιχείο που δείχνει ότι έχει ήδη προχωρήσει στο στάδιο της αφυδάτωσης. Οι αστυνομικοί το φροντίζουν, βρέχοντας το προσωπάκι του με νερό και δίνοντά του να πιεί.

Στις αναφορές της αστυνομίας υπεύθυνος για το περιστατικό φέρεται ο φίλος της μητέρας του μωρού, ο οποίος το πήρε και έφυγε μετά από έναν καβγά με την γυναίκα, και όντας μεθυσμένος το παράτησε μέσα στο αυτοκίνητο και έφυγε.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα η μητέρα οδηγήθηκε στο δικαστήριο κατηγορούμενη για έκθεση του μικρού κοριτσιού σε κίνδυνο. Ενώ ο άνδρας κατηγορήθηκε επιπλέον για απαγωγή και καταδικάστηκε σε φυλάκιση και καταβολή υψηλού ποσού ως εγγύηση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης