Τζον Κέρι: Θα μπορούσαμε να καταρρίψουμε τα ρωσικά αεροπλάνα

Τζον Κέρι: Θα μπορούσαμε να καταρρίψουμε τα ρωσικά αεροπλάνα

Δείτε βίντεο με τις χαμηλές πτήσεις ρωσικών μαχητικών πάνω από πλοίο του αμερικανικού ναυτικού στη Βαλτική - «Προκληκτικές και επικίνδυνες» χαρακτήρισε τις πτήσεις ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών

Τζον Κέρι: Θα μπορούσαμε να καταρρίψουμε τα ρωσικά αεροπλάνα
«Επιθετικέ ενέργειεςς» χαρακτήρισε τις υπερπτήσεις που πραγματοποίησαν δύο στρατιωτικά αεροσκάφη της Ρωσίας σε πολύ μικρή απόσταση από αμερικανικό αντιτορπιλικό στη Βαλτική, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι.

Έκανε επίσης λόγο για επικίνδυνη και προκλητική ενέργεια, καταδικάζοντας «αυτού του είδους την απερίσκεπτη συμπεριφορά».

Παράλληλα, υποστήριξε ότι σύμφωνα με τους κανόνες εμπλοκής, το περιστατικό θα μπορούσε να οδηγήσει σε κατάρριψη αν το αμερικανικό πλοίο ενεργοποιούσε τα υπερσύγχρονα συστήματα αεράμυνας που διαθέτει.

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμετν Τζον Κίρμπι, δήλωσε νωρίτερα πως ο Αμερικανός ΥΠΕΞ θορυβήθηκε παρακολουθώντας το οπτικοαουστικό υλικό και τις αναφορές για τη σειρά επιθετικών υπερπτήσεων πάνω από το πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ USS Donald Cook.

Ο ίδιος επισήμανε ότι υπήρξε επικοινωνία Κέρι-Λαβρόφ με αφορμή το περιστατικό και ζητήθηκαν εξηγήσεις από τον Ρώσο ΥΠΕΞ για όσα έγιναν στην Βαλτική.
Κλείσιμο


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης