«Δεν αλλάζουμε πολιτική για το προσφυγικό» απαντά o εκπρόσωπος της Μέρκελ παρά την εκλογική ήττα

«Δεν αλλάζουμε πολιτική για το προσφυγικό» απαντά o εκπρόσωπος της Μέρκελ παρά την εκλογική ήττα

«Η γερμανική κυβέρνηση θα συνεχίσει να ακολουθεί την πολιτική της στο προσφυγικό ζήτημα με όλες της τις δυνάμεις τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό» ήταν η απάντηση του εκπρόσωπου της Στέφεν Ζαίμπερτ

«Δεν αλλάζουμε πολιτική για το προσφυγικό» απαντά o εκπρόσωπος της Μέρκελ παρά την εκλογική ήττα
Την απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης να παραμείνει πιστή στην πολιτική που ακολουθεί στο προσφυγικό ζήτημα, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, λίγες ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης σε τρία κρατίδια και την άνοδο που κατέγραψε το ξενοφοβικό κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD).

Ερωτηθείς σχετικά με τα εκλογικά αποτελέσματα σε τρία κρατίδια της Γερμανίας, όπου τα ποσοστά του CDU της καγκελαρίου Μέρκελ μειώθηκαν, και αν αυτό θα οδηγήσει το Βερολίνο σε μια αλλαγή πολιτικής, ο Ζάιμπερτ απάντησε:

«Η γερμανική κυβέρνηση θα συνεχίσει να ακολουθεί την πολιτική της στο προσφυγικό ζήτημα με όλες της τις δυνάμεις τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό».

«Κάποια πράγματα έγιναν, άλλα απομένουν να γίνουν. Ο στόχος είναι σε κάθε περίπτωση μία κοινή ευρωπαϊκή λύση, που θα είναι βιώσιμη και θα συμβάλει προκειμένου σε κάθε χώρα ο αριθμός των προσφύγων (που θα φθάνουν) να μειωθεί σημαντικά» πρόσθεσε ο ίδιος, αρνούμενος να προβεί σε οποιαδήποτε ανάλυση των αποτελεσμάτων των εκλογών. Για αυτό παρέπεμψε τους δημοσιογράφους στους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων που συμμετείχαν στις περιφερειακές εκλογές της 13ης Μαρτίου.

Κάλεσε την Ελλάδα να φυλάξει τα εξωτερικά σύνορά της αλλά είπε ότι «θα στηρίξουμε την χώρα, δεν θα την αφήσουμε στη βροχή». Όσον αφορά την κατάσταση με το λεγόμενο «βαλκανικό διάδρομο» είπε ότι «θα ανοίξει αρκεί να υπάρξει ασφαλής φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ».
Κλείσιμο

Ο εκπρόσωπος τύπου της Άνγκελα Μέρκελ απέρριψε επιπλέον τις τοποθετήσεις αξιωματούχων συντηρητικών πολιτικών κομμάτων που διατύπωσαν την εκτίμηση ότι μετά τις κάλπες η Γερμανίδα καγκελάριος πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να διαφοροποιήσει την πολιτική της και να ορίσει ένα πλαφόν στον αριθμό των προσφύγων και μεταναστών που θα υποδέχεται η Γερμανία, μετά την άφιξη 1,1 εκατομμυρίων αιτούντων άσυλο το 2015.

Σε αυτό το κλίμα, για τον Χορστ Ζέεχοφερ, τον επικεφαλής των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), του βαυαρικού αδελφού κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της Μέρκελ, που αντιτίθεται στην πολιτική της καγκελαρίου στο προσφυγικό, «η απάντηση» στην εκλογική ήττα «δεν μπορεί να είναι: συνεχίζουμε όπως πριν».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης