Ο Πάπας, τα προφυλακτικά, η μαφία, ο… Τραμπ και ο Ζίκα

Ο Πάπας, τα προφυλακτικά, η μαφία, ο… Τραμπ και ο Ζίκα

«Η άμβλωση είναι έγκλημα», λέει ο ποντίφικας και κάνει «άνοιγμα» στη χρήση προφυλακτικών - «Κόντρα» με τον Τραμπ για το τείχος στο Μεξικό

Ο Πάπας, τα προφυλακτικά, η μαφία, ο… Τραμπ και ο Ζίκα
Ο ιός Ζίκα, η αντιμετώπισή του, αλλά και ο… Ντόναλντ Τραμπ κυριάρχησαν στη συνομιλία του Πάπα Φραγκίσκου με δημοσιογράφους στο ταξίδι της επιστροφής του από το Μεξικό.

Ερωτηθείς για τους τρόπους αντιμετώπισης του Ζίκα που έχει προκαλέσει ανησυχία στην Αμερική, ο ποντίφικας απάντησε πως η άμβλωση, στην οποία ενδέχεται να καταφύγουν γυναίκες που έχουν διαγνωστεί με τον ιό, αποτελεί «έγκλημα
Κλείσιμο
».

Εν ώρα πτήσης, λοιπόν, ο ποντίφικας εξήγησε πως η άμβλωση δεν αποτελεί λύση για το πρόβλημα του Ζίκα, επισημαίνοντας πως προτεραιότητα είναι τα εμβόλια για τον επικίνδυνο ιό.

«Η άμβλωση δεν είναι το μικρότερο κακό, αλλά είναι έγκλημα, είναι αυτό που κάνει η μαφία. Σχετικά με το μικρότερο κακό, δηλαδή τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να αποφευχθεί μία εγκυμοσύνη, πρόκειται για μία σύγκρουση ανάμεσα στην πέμπτη και την έκτη εντολή
», είπε ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Συνεχίζοντας, είπε πως ο Πάπας Παύλος ΣΤ΄ στην Αφρική είχε επιτρέψει τη χρήση «μεθόδων αντισύλληψης για μία δύσκολη κατάσταση», αναφερόμενος στα προφυλακτικά, αλλά επισήμανε πως δεν πρέπει να συγχέουμε την προσπάθεια να αποτραπεί μία εγκυμοσύνη με την άμβλωση, καθώς «δεν αποτελεί θεολογικό πρόβλημα, αλλά ανθρώπινο, ιατρικό».

Όπως είπε ο Πάπας «σκοτώνεται ένας άνθρωπος, είναι ενάντια στον όρκο του Ιπποκράτη. Δολοφονείται ένας άνθρωπος για να σωθεί ένας άλλος, στην καλύτερη των περιπτώσεων. Είναι ένα κακό, όπως κάθε θανάτωση».

Ο Πάπας Φραγκίσκος, όμως, δεν περιορίστηκε στην αντιμετώπιση του ιού, αλλά σχολίασε και τις δεσμεύσεις του υποψηφίου για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, Ντόναλντ Τραμπ, σχετικά με την κατασκευή τείχους στα σύνορα με το Μεξικό.

«Όποιος θέλει να χτίσει τείχος στα σύνορα δεν είναι χριστιανός», δήλωσε ο ποντίφικας και επέλεξε να αποφύγει να σχολιάσει ερώτηση σχετικά με τις αμερικανικές εκλογές.

«Είπα μόνο ότι αυτός ο άνθρωπος δεν είναι χριστιανός αν είπε αυτά (για το τείχος)», επισήμανε ο Πάπας.

Άμεσα ήταν τα αντανακλαστικά του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος απαντώντας στα σχόλια του ποντίφικα δήλωσε ότι οι Μεξικανοί πρέπει να ντρέπονται που «χρησιμοποιούν τον Πάπα σαν πιόνι».

Συνεχίζοντας, τόνισε: «Είπε πολύ αρνητικά πράγματα για εμένα γιατί η μεξικανική κυβέρνηση τον έπεισε ότι ο Τραμπ δεν είναι καλός τύπος. Είναι απαράδεκτο ένας θρησκευτικός ηγέτης να αμφισβητεί την πίστη ενός ανθρώπου. Είπε πράγματι ότι μπορεί να μην είμαι καλός χριστιανός. Είναι απίστευτο».



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης