Τουρκία: Έσπασαν κάθε ρεκόρ οι εξαγωγές αυτοκινήτων μέσα στο 2015

Τουρκία: Έσπασαν κάθε ρεκόρ οι εξαγωγές αυτοκινήτων μέσα στο 2015

Η παραγωγή αλλά και οι εξαγωγές αυτοκινήτων από την Τουρκία παρουσίασαν σημαντική αύξηση μέσα στο 2015, καθώς στα διάφορα εργοστάσια της χώρας κατασκευάστηκαν 1,4 εκατομμύρια αυτοκίνητα

Τουρκία: Έσπασαν κάθε ρεκόρ οι εξαγωγές αυτοκινήτων μέσα στο 2015
Ένα από τα πιο ανθεκτικά στον χρόνο «επιχειρηματικά όνειρα» της Ελλάδας, η παραγωγή αυτοκινήτου, έχει όπως φαίνεται οριστικά -και πλέον αμετάκλητα- μετακομίσει στην γείτονα Τουρκία (και όχι μόνο...).

Σύμφωνα με της ανακοινώσεις της Τουρκικής Ομοσπονδίας Κατασκευαστών Αυτοκινήτων, το 2016 ήταν μια χρυσή χρονιά για την παραγωγή αυτοκινήτων στην χώρα, καθώς σημείωσε άνοδο της τάξεως του 16% σε σχέση με το 2014, φθάνοντας στο 1,4 εκατομμύριο μονάδες.

Εξίσου σημαντική ήταν και η αύξηση των εξαγωγών οι οποίες ανέβηκαν κατά 12% φθάνοντας τις 992.000 μονάδες. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Kudret Önen δήλωσε ότι αυτή η άνοδος προέρχεται από τις μεγάλες επενδύσεις που έχουν γίνει στον τομέα τα τελευταία χρόνια. 

Κλείσιμο
Παρά το γεγονός των προβλημάτων που προέκυψαν από την υποχώρηση του ευρώ σε σχέση με το δολάριο, η άνοδος ήταν σημαντική και σε ότι αφορά τα κέρδη, καθιστώντας τον τομέα του αυτοκινήτου την πιο επικερδή εξαγωγική δραστηριότητα της Τουρκίας, κατέχοντας το 15% των συνολικών της εξαγωγών.

Ο ίδιος επισήμανε ότι η χώρα έχει πλέον δυνατότητα ετήσιας παραγωγής κοντά στο 1,7 εκατομμύρια μονάδες, οι οποίες θα αυξηθούν τα επόμενα χρόνια χάρη στις νέες επενδύσεις στον τομέα.

Η Τουρκία είναι η πρώτη χώρα της Ευρώπης σε παραγωγή ελαφρών επαγγελματικών καθώς οι μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μεταφέρει εκεί την παραγωγή τους, και είναι και η 9η δύναμη στην Ευρώπη σε όλες τις κατηγορίες για τους πρώτους εννέα μήνες του 2015.

Μάλιστα κατάφερε ν' ανέβει και ένα σκαλοπάτι στην κατάταξη των χωρών με την μεγαλύτερη παραγωγική δυνατότητα αυτοκινήτων στον κόσμο, όντας πια στην 16η θέση για το 2015. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης