Οι ΗΠΑ καλούν την Βόρεια Κορέα να σταματήσει κάθε πυρηνική δραστηριότητα

Οι ΗΠΑ καλούν την Βόρεια Κορέα να σταματήσει κάθε πυρηνική δραστηριότητα

Οι αρμόδιες υπηρεσίες των ΗΠΑ χρησιμοποιούν όλα τα όργανα αλλά και τις διαθέσιμες πληροφορίες ώστε να επιβεβαιώσουν την ακριβή φύση της σημερινής δοκιμής στην Βόρεια Κορέα

Οι ΗΠΑ καλούν την Βόρεια Κορέα να σταματήσει κάθε πυρηνική δραστηριότητα
Επιφυλακτικές τις πρώτες ώρες μετά το συμβάν που ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας ως δοκιμή βόμβας υδρογόνου εμφανίζονται οι αρμόδιες υπηρεσίες των ΗΠΑ. Παρ' όλα αυτά καλούν το καθεστώς της χώρας να σταματήσει κάθε πυρηνική δραστηριότητα και να μην προχωρήσει σε νέες δοκιμές οποιουδήποτε τέτοιου όπλου. 

«Δεν μπορούμε αυτήν τη στιγμή να επιβεβαιώσουμε τους ισχυρισμούς αυτούς, καταδικάζουμε οποιαδήποτε παραβίαση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και καλούμε ξανά τη Β.Κορέα να συμμορφωθεί με τις διεθνείς της δεσμεύσεις» ανέφερε ο εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, εκ μέρους των ΗΠΑ. 

Κλείσιμο
Την ίδια ώρα οι αρμόδιες υπηρεσίες των ΗΠΑ έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου για να επιβεβαιώσουν την πραγματική φύση του συμβάντος, και για το αν πρόκειται όντως για πυρηνική δοκιμή κάποιου είδους βόμβας, ατομικής ή υδρογόνου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης