Παρουσία της ηγεσίας του Αρείου Πάγου σεμινάριο για την ενδοοικογενειακή βία και την βία κατά των ζώων

Παρουσία της ηγεσίας του Αρείου Πάγου σεμινάριο για την ενδοοικογενειακή βία και την βία κατά των ζώων

Το σεμινάριο τελεί υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και οργανώνεται από την Zero Stray Pawject, με τη συνδρομή του Αρείου Πάγου

areios-pagos
Ενδοοικογενειακή βία και κακοποιητική βία κατά των ζώων είναι το θέμα του διήμερου σεμιναρίου για δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς, που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, 11 και 12 Μάϊου 2024 στο ξενοδοχείο Grand Hyatt Athens (Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 115), στις 10 π.μ.

Το σεμινάριο τελεί υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και οργανώνεται από την Zero Stray Pawject, με τη συνδρομή του Αρείου Πάγου και της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, καθώς και τη συμμετοχή της ειδικής γραμματέως για την προστασία των ζώων, αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου Αναστασίας Μασούρα.

Στο σεμινάριο θα παραβρεθούν η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα, η εισαγγελέας Γεωργία Αδειλίνη και η Αναστασία Μασούρα, ενώ συντονίστρια θα είναι η δημοσιογράφος Ιωάννα Μάνδρου.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η παρουσίαση βέλτιστων πρακτικών σε δικαστές και εισαγγελείς αναφορικά με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο για την προστασία των ζώων και τη σύνδεση της κακοποίησης τους με την ενδοοικογενειακή βία, την κακοποίηση των παιδιών, κ.λπ.

Κλείσιμο
Κατά τις εργασίες του σεμιναρίου, περισσότεροι από 13 ομιλητές από την Ελλάδα, τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο θα πραγματοποιήσουν εισηγήσεις και θα αναπτύξουν το όλο θέμα.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα είναι από μία από τις ελάχιστες χώρες που κατέστησαν τον βασανισμό και τη φόνευση ζώου κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα.

Τέλος, η οργάνωση του σεμιναρίου χρηματοδοτείται από:1) τη ΜΚΟ Zero Stray Pawject η οποία εκπαιδεύει, σχεδιάζει και εκτελεί προγράμματα -σε συνεργασία με τις τοπικές κυβερνήσεις- τα οποία μειώνουν βιώσιμα τον αριθμό των αδέσποτων και άστεγων κατοικίδιων και βελτιώνουν την καλή διαβίωση των ζώων και 2) την Βρετανική φιλανθρωπική οργάνωση για την ευζωία των ζώων Battersea Dogs & Cats.


Ειδήσεις σήμερα

Φορο-δικαστική εκκρεμότητα 11 εκατ. ευρώ του πατέρα Κασσελάκη για την πρώην βίλα του στην Εκάλη

Κινεζικό δίκτυο e-shop πίσω από μία από τις μεγαλύτερες απάτες στον κόσμο - Εξαπάτησε πάνω από 800.000 ανθρώπους

Βάρβαρο έγκλημα στην Ινδία: 32χρονη έριξε τον κωφάλαλο γιο της σε ποτάμι με κροκόδειλους - «Σκότωσε τον, μόνο τρώει» της έλεγε ο πατέρας του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης