Έτοιμος να συνομιλήσει με την αντιπολίτευση δηλώνει ο Μπασάρ αλ Ασαντ

Έτοιμος να συνομιλήσει με την αντιπολίτευση δηλώνει ο Μπασάρ αλ Ασαντ

Επισημαίνει ωστόσο ότι ένας στρατιωτικός σχηματισμός δεν θεωρείται αντιπολίτευση - Χθες, η διάσκεψη εκπροσώπων συριακών πολιτικών παρατάξεων και ανταρτικών οργανώσεων κατέληξε σε συμφωνία για δημιουργία κοινού σώματος

Έτοιμος να συνομιλήσει με την αντιπολίτευση δηλώνει ο Μπασάρ αλ Ασαντ
Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Ασαντ δήλωσε έτοιμος να συνομιλήσει με την αντιπολίτευση, προσθέτοντας ωστόσο ότι ένας στρατιωτικός σχηματισμός δεν θεωρείται αντιπολίτευση πουθενά στον κόσμο, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ρία Νόβοστι.

Ο Άσαντ υποστήριξε πως υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα σε ένοπλες ομάδες και τρομοκράτες, από την μια πλευρά, και της αντιπολίτευσης, από την άλλη, υπογραμμίζοντας πως αντιπολίτευση είναι ένας πολιτικός και όχι στρατιωτικός όρος.

Χθες, η διάσκεψη εκπροσώπων συριακών πολιτικών παρατάξεων και ανταρτικών οργανώσεων, που πραγματοποιήθηκε στη Σαουδική Αραβία, κατέληξε σε συμφωνία για δημιουργία κοινού σώματος, το οποίο θα προετοιμάσει τις προτεινόμενες ειρηνευτικές συνομιλίες με την κυβέρνηση του Άσαντ. Θέτουν όμως ως αίτημα ο πρόεδρος της Συρίας να εγκαταλείψει την εξουσία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης