Η Βουλγάρα «Παΐσιος» ή «Νοστράδαμος των Βαλκανίων» που είχε προβλέψει τις επιθέσεις των τζιχαντιστών

Η Βουλγάρα «Παΐσιος» ή «Νοστράδαμος των Βαλκανίων» που είχε προβλέψει τις επιθέσεις των τζιχαντιστών

Η Ευαγγελία Μπάμπα Βάνγκα, η Βουλγάρα γιαγιά με το μαντίλι στο κεφάλι μπορούσε να προβλέψει τρομοκρατικές επιθέσεις, φυσικές καταστροφές αλλά και την εκλογή του Ομπάμα στον προεδρικό θώκο των ΗΠΑ, λένε οι οικείοι της

Η Βουλγάρα «Παΐσιος» ή «Νοστράδαμος των Βαλκανίων» που είχε προβλέψει τις επιθέσεις των τζιχαντιστών
Η τυφλή προφήτης από τη Βουλγαρία είχε πέσει σε όλα μέσα... Από το 1995 είχε προβλέψει τα τυφλά χτυπήματα του Ισλαμικού Κράτους στην Ευρώπη, τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 στις ΗΠΑ, ακόμα και την εκλογή του πρώτου Αφροαμερικανού προέδρου στις ΗΠΑ.

Η Ευαγγελία Μπάμπα Βάνγκα, η Βουλγάρα γιαγιά με το μαντίλι στο κεφάλι απεβίωσε το 1996. Δύσκολα μπορούσε κανείς να πιστέψει ότι η γιαγιά μπορούσε να προβλέψει τα όσα θα συνέβαιναν χρόνια αργότερα - καλά και κακά. Στο χωριό της την θεωρούσαν αγία. Σαν σύγχρονη Πυθία ή όπως την είχαν αποκαλέσει τα βουλγαρικά ΜΜΕ, ως η «Νοστράδαμος των Βαλκανίων», μπορούσε να προβλέψει τρομοκρατικές επιθέσεις, φυσικές καταστροφές αλλά και την εκλογή του Ομπάμα στον προεδρικό θώκο των ΗΠΑ. 

Το ανησυχητικό είναι, όπως επισημαίνουν οι βουλγαρικές εφημερίδες, πως η Βουλγάρα γιαγιά είχε προβλέψει προτού πεθάνει ότι Μουσουλμάνοι εξτρεμιστές θα επιτεθούν στην Ευρώπη το 2016. Σύμφωνα με την Ευαγγελία Μπάμπα Βάνγκα, το νέος έτος θα ξεσπάσει ένας μεγάλος πόλεμος στη γηραιά ήπειρο με τους Μουσουλμάνους εξτρεμιστές να εισβάλουν στο ευρωπαικό έδαφος.
Κλείσιμο
 
Η τυφλή συνταξιούχος είχε προβλέψει επίσης και το τσουνάμι στη Νοτιοανατολική Ασία το 2004 .

Η Μπάμπα Βάνγκα γεννήθηκε το 1911 στην πόλη Στρουμίκα της Βουλγαρίας και οι γονείς της ήταν αγρότες. Οι γιατροί δεν ήξεραν αν θα κρατηθεί στη ζωή καθώς γεννήθηκε πρόωρα. Έχασε τη μητέρα της όταν ήταν τριών ετών. Το έθιμο στην πατρίδα της ήταν τότε να δίνει το όνομα στο μωρό η πρώτη γυναίκα που συναντούσε  στο δρόμο τη μητέρα του νεογέννητου. Η άγνωστη γυναίκα της έδωσε το ελληνικό όνομα Ανδρομάχη, το οποίο όμως δεν άρεσε στην μητέρα της μικρής. Η δεύτερη γυναίκα που συνάντησε στο δρόμο έδωσε πάλι ένα ελληνικό όνομα στο μωρό, το Ευαγγελία, το οποίο όμως άρεσε στη μητέρα της Μπάμπα επειδή ήταν διαδεδομένο στην πατρίδα της. Η Ευαγγελία Μπάμπα Βάνγκα όπως ήταν το πλήρες όνομά της, έχασε την όρασή της όταν ξαφνικά χτύπησε την γενέτειρά της ένας τυφώνας που σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του. Τότε ήταν 12 ετών. Εκείνη την ώρα, η Μπάμπα ήταν έξω και είδε ένα σύννεφο σκόνης να έρχεται κατά πάνω της. Ο πόνος που ένιωσε στα μάτια της ήταν αφόρητος. Μάταια ο πατέρας της προσπαθούσε να την ανακουφίσει ρίχνοντας στο πρόσωπό της αρκετό νερό. Από τότε άρχισε να προσεύχεται. Από την ηλικία των 16 ετών έβλεπε διάφορα «οράματα» που είχαν σχέση με την οικογένειά της και συμβούλευε τον πατέρα της. Μετά την ηλικία των 30, άρχισε να μιλάει για μακρινά γεγονότα.  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης